FC Abcoude naar laatste zestien bekertoernooi

Abcoude - FC Abcoude is door naar de achtste finale in het het bekertoernooi. Dat schrijft het Amsterdamschevoetbal.nl op haar website. Jeroen Malotaux schoot FC Abcoude naar de winst in de 89ste minuut van de wedstrijd tegen ZOB.

Jeroen Malotaux kampte in de eerste seizoenshelft met aanhoudende enkelklachten en kon zichzelf nog niet bewijzen in het shirt van zondag tweedeklasser FC Abcoude. In de eerste wedstrijd van 2017 slaagde de 22-jarige aanvaller hier wel in. De invaller maakte in het bekerduel tegen ZOB in de voorlaatste minuut de enige treffer van de middag, waarmee hij de Abcoudenaren naar de laatste 16 in het districtsbekertoernooi schoot.

Bijna iedereen dacht met het verstrijken van de reguliere speeltijd dat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Tot de 89ste minuut. Een voorzet van Terence Koswal werd door Martijn Groen teruggelegd op de rand van het strafschopgebied. Malotaux stond op de juiste plaats en hoefde er alleen maar voor te zorgen de bal zo laag mogelijk in te schieten, net zoals hij donderdag ook al op de training liet zien. En met succes. De 1-0 was meteen de beslissing van de wedstrijd.

Zijn trainer Tonnie Bras sprak na afloop lovend over de matchwinner. “Hij is af en toe ongrijpbaar. In de eerste seizoenshelft kwam het er nog niet helemaal uit door blessures, maar dinsdag liet hij zich al goed zien in de oefenwedstrijd tegen Legmeervogels (4-0 zege, red.).” Malotaux, die afgelopen zomer overkwam van Ajax 2, vulde even later met een grote glimlach aan: “Hier heb ik mijn visitekaartje wel mee afgegeven. Het is heerlijk om op zo’n belangrijk moment het enige doelpunt te maken. Nu willen we ook echt verder komen in de beker, wij nemen het heel serieus.”

In het eerste uur deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. ZOB had gedurende de eerste helft het meeste balbezit, maar het aantal kansen was in evenwicht. Beide ploegen kregen een identieke mogelijkheid: een schot op doel na een afgeslagen voorzet. Ismael Markelo (Abcoude) en Nigel Schaasberg (ZOB) hadden het vizier niet op scherp staan. Bras: “ZOB was voetballend iets beter in de eerste helft, na de rust waren de betere kansen voor ons.”

Met Malotaux bracht Bras na 65 minuten meer dreiging aan de rechterkant, waar het tot dat moment grotendeels allemaal via de linkervleugel ging. Gioney Capello – in de eerste seizoenshelft van groot belang voor de Abcoudenaren – liet ondertussen twee kansen onbenut: hij schoot over en recht op doelman Bjorn Huisman af. In de blessuretijd, die een beetje werd ontsierd door meerdere opstootjes, werd de bal oog-in-oog met Huisman zelfs van zijn voeten geplukt. Veel maakte het door de winnende treffer van Malotaux niet meer uit.

Abcoude gaat weer in de koker voor de loting van de achtste finales. “Wij willen door in de beker, dus ik hoop op een gunstige loting. Een derdeklasser thuis, dat zou mooi zijn. Nog twee keer winnen voor hét ticket”, hint Bras voorzichtig al naar de halve finale, die plaatsing voor de landelijke KNVB Beker oplevert.

Bron en foto: hetamsterdamschevoetbal.nl


advertentie