CSW uitgeschakeld in bekertoernooi

Wilnis - CSW is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De club verloor met 2 - 4 van RKAV Volendam. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad op haar website.

Vorig seizoen was CSW in de eerste klasse twee keer te sterk geweest voor de Volendammers. Die zes punten hielpen de Utrechtse club overigens niet, want uiteindelijk daalde het elftal af naar de tweede klasse, terwijl Volendam zich op de laatste speeldag op Houdini-achtige wijze handhaafde.

Afgelopen zaterdag leek CSW voor de derde keer op rij in een officiële wedstrijd de sterkste van de twee te zijn. Terwijl Volendam het bekerpotje te min leek te vinden, waren de door Purmerender Anthony Servinus (ex-Wherevogels) getrainde gastheren bijna de hele eerste helft gretiger en scherper en zij kwamen dan ook verdiend met 2-0 voor.

Bij beide treffers speelde Volendam-doelman Sander Binken onbedoeld de hoofdrol. Eerst kwam hij uit zijn doel rennen bij een aanvallende actie van Mike Cornelissen, maar tastte hij mis, waarna de spits simpel kon scoren. Bij de 2-0 neutraliseerde Volendam-verdediger Nico Keijzer een offensieve daad van opnieuw Cornelissen en wilde hij terugspelen op Binken. De goalie stond net op het verkeerde been, waarna de bal schlemielig binnen rolde. ,,Je kunt je ook afvragen of je op dat moment moet terugspelen op de keeper, die ook nog eens tegen de laagstaande zon inkeek’’, nam Middelbeek Binken in bescherming. 

Bij de aanwezigheid van doellijntechnologie zou kort daarna ook de 3-0 zijn gevallen. De kopbal van Berry Kramer was raak, maar scheidsrechter Barrales stond te ver weg om dat te constateren, evenals assistent Veerman, die als Volendamse clubgrensrechter natuurlijk de vlag niet opstak.

Eén zeldzaam moment van Volendam - waar de negentienjarige Iwan Tol op het middenveld verdienstelijk zijn officiële debuut maakte - was vlak voor de rust goed voor een tegentreffer. Sonny Tol stuurde Thierry Schilder diep, die onberispelijk 1-2 maakte.

,,Ik hoefde in de rust niets te zeggen’’, aldus Middelbeek. ,,De jongens wisten zelf al dat het niet goed was geweest in de eerste helft.’’

De coach keek goedkeurend toe hoe zijn elftal alsnog de juiste bekerinstelling toonde en op knappe wijze de schade repareerde.

Niels Joren kopte een vrije trap van Keijzer binnen en nadat Joey Tol en Frank Boogaard voorin Nick Tuijp en Sonny Tol waren komen aflossen, was het hek van de dam. Joey Tol bood bij letterlijk zijn allereerste actie Joren een kans, al ging deze er nog niet in. Boogaard leverde snel na binnenkomst de assist waaruit Danny Tol 2-3 maakte. Daarna tekende Boogaard zelf nog voor 2-4.

Van CSW, dat in de eerste helft op alle fronten veel sterker was geweest, werd na de rust helemaal niets meer vernomen. ,,Die ploeg was helemaal uitgeblust’’, zag Middelbeek ook. ,,En bij ons werd vandaag de waarde van een brede selectie weer eens bewezen.’

Bron: Noordhollands Dagblad


advertentie