Ouders Lokaal organiseert workshop Verantwoord Gamen

Mijdrecht - Ouders Lokaal organiseert in samenwerking met de Stichting Verantwoord Gamen op woensdag 8 februari a.s. in Mijdrecht een workshop Verantwoord Gamen.

Gamen is een groeiend fenomeen. Steeds meer kinderen, jongeren, maar ook volwassenen doen het. Gamen kan ontzettend leuk en leerzaam zijn, levert ontspanning en is tegenwoordig zelfs een sport. Tegelijkertijd kan overmatig gamen leiden tot negatieve gevolgen zoals minder sociale interactie, gezondheidsproblemen en frictie in het gezinsleven, met als minst gewenste resultaat zelfs verslaving als gevolg van 'onverantwoord game-gedrag'. Hoe ga je daar als ouder mee om?

Tijdens de interactieve workshop van Stichting Verantwoord Gamen krijg je informatie over mogelijke effecten van gamen, zowel positief als negatief, neem je zelf plaats achter een 'console' en heb je de mogelijkheid om al je vragen over het game-gedrag van je kind en hoe jij daar mee omgaat te stellen. Hoe kun je het beste omgaan met gamende kinderen en/of jongeren? Hoe ga je het gesprek aan? Wanneer is gedrag ontoelaatbaar?

De workshop is bestemd voor ouders met kinderen die gamen, daar eventueel gevolgen van ondervinden in de relatie met het kind, zien dat het kind ongezonde patronen ontwikkelt en niet goed weten hoe om te gaan met het (onverantwoord) game-gedrag.

De workshop is speciaal voor ouders die willen weten wat verantwoord-gamen is en hoe het in te zetten is in het dagelijks leven om bewuster en structureler om te gaan met het gamen. Daarbij is het van belang dat de ouder zich realiseert dat zijn of haar rol en houding daarin erg belangrijk is. Wees dus ook bereid naar je eigen gedrag te kijken!

De workshop wordt verzorgd door de Stichting Verantwoord Gamen. Deze is ontstaan uit inmiddels 10 jaar praktijkervaring in het begeleiden van professionele gamers in Nederland. Vijf jaar geleden startten ze met het combineren van die ervaring met onderzoeksresultaten van wetenschappers omtrent gerelateerde onderwerpen om zo positieve en bruikbare handvatten voor gamers en hun direct omgeving te creëren.

De stichting werkt op de achtergrond samen met zowel wetenschappers/onderzoekers (Verslavingszorg en ervaringsdeskundigen), als met de meest toonaangevende partijen in de game-industrie (Professionele game-clubs en game- ontwikkelaars). Ook staat de stichting dicht bij de doelgroep en hebben ze in de afgelopen jaren geleerd wat voor de gamer belangrijke beweegredenen en motivaties zijn. De stichting heeft toegang tot een klankbordgroep bestaande uit honderden gamers uit alle verschillende doelgroepen in de gaming-industrie die mee willen denken en kritische input leveren.

Nadat de Stichting in het afgelopen jaar actief in gesprek is gegaan met jongeren op meer dan 25 scholen, is het nu tijd om met de ouders in gesprek te gaan om verantwoord- en bewust game-gedrag zo effectief mogelijk te stimuleren!

De workshop wordt georganiseerd door Ouders Lokaal op woensdagavond 8 februari van 20:00-22:00 uur in de Bibliotheek Mijdrecht aan de Doctor J. van der Haarlaan 8 in Mijdrecht.

Deelname is gratis na aanmelding. Aanmelden kan via de website van Ouders Lokaal.


advertentie