Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

De Ronde Venen - Van 25 januari tot en met 4 februari zijn weer de Nationale Voorleesdagen, de dagen speciaal voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Voorlezen is elke dag een feest! Lekker voor het slapen gaan een mooi verhaaltje voorlezen of samen een prentenboek bekijken. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

De Bibliotheek heeft de mooiste voorleesboeken en helpt graag bij het kiezen van het juiste boek. 

De kleine walvis, van Benji Davies, is het Prentenboek van het Jaar 2017. Het verhaal gaat over Boy die samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje woont. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

Tijdens de Voorleesdagen wordt het boek in alle Bibliotheken voorgelezen. Ook is er een vrolijk liedje waarop kinderen kunnen dansen. Iedereen is van harte welkom, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek:

Op woensdag 1 februari wordt van 14:00 tot 14:30 uur voorgelezen in de Bibliotheek Mijdrecht en van 15:00 tot 15:30 uur in de Bibliotheek Wilnis. Op vrijdag 3 februari wordt van 15:00 tot 15:30 uur voorgelezen in de Bibliotheek Vinkeveen en van 16:00 tot 16:30 uur in de Bibliotheek Abcoude.

Kinderen die tijdens de Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen een leuk vingerpoppetje van de walvis cadeau. Wees er snel bij, op=op.

De Nationale Voorleesdagen, de jaarlijkse voorleescampagne, zijn bedoeld voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar en hun ouders en verzorgers. Het plezier van voorlezen staat centraal, voorlezen is heel gezellig.

Maar voorlezen is ook goed voor de taalontwikkeling. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat voorlezen een gunstig effect heeft op de latere leesvaardigheid. Wist u bijvoorbeeld dat kinderen die iedere dag een kwartiertje voorgelezen worden, per jaar duizend extra woorden leren. 

Voorlezen en zelf lezen verrijkt de woordenschat, stimuleert de fantasie en helpt het kind de wereld om hem heen te begrijpen.


advertentie