Lions gaan weer DE-punten sparen voor de voedselbank

De Ronde Venen - Na het grote succes van vorig jaar, gaan de Lionsclubs weer DE-punten inzamelen om deze in te wisselen voor pakken koffie voor de voedselbanken. De actie ‘Koffie voor de voedselbanken' wordt georganiseerd in samenwerking met Douwe Egberts.

Deze actie leverde in december 2015 maar liefst 330.000 pakken koffie op voor de voedselbanken. Ook in De Ronde Venen werd massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lions clubs om DE-punten te doneren aan de lokale voedselbanken. In totaal zijn er vorig jaar in De Ronde Venen meer dan 944.000 punten binnengehaald, die verzilverd zijn bij Douwe Egberts voor bijna 2.000 pakken koffie.

Dit jaar willen Lions clubs Mijdrecht-Wilnis en Vinkeveen en Waverveen weer hun steentje bijdragen om de Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen in deze moeilijke tijden. In De Ronde Venen zijn honderden personen afhankelijk van de voedselbank.  De ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank De Ronde Venen.

Douwe Egberts steunt deze actie en heeft toegezegd alle donaties met 15% te verhogen.

De actie wordt ditmaal gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s via de Nederlandse Lions werkgroep Blinden. Voor iedere € 10 kan in de Derde Wereld een blinde aan staar worden geopereerd, waarna men weer normaal kan zien. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Dankzij deze actie is er nu een prachtige bestemming voor.

De DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en oud & vreemd geld kan t/m eind februari worden ingeleverd op de volgende adressen:

- Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, SMC De Bron, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree en De Groentehal;
- Mijdrecht: beide Albert Heijn vestigingen (Leicester 13 en De Passage 26), Boni, Hema, en Smit Visdelicatessen;
- Wilnis: Jumbo, De Barones;
- De Hoef: De Strooppot


advertentie