Vernieuwing winkelcentrum De Lindeboom in volle gang

Mijdrecht - Begin januari 2017 startte aannemer Bébouw Midreth met de sloop van een deel van het winkelcentrum De Lindeboom in het Mijdrechtse centrum. Wethouder David Moolenburgh: “Met de start van de sloop wordt de vernieuwing van het winkelcentrum De Lindeboom nu goed zichtbaar voor iedereen. Deze actie vormt een van de projecten die wij als gemeente momenteel uitvoeren om het centrum van Mijdrecht ‘aantrekkelijker en multifunctioneler’ te maken.”

Aannemer Bébouw Midreth werkt in opdracht van eigenaar Hoorne Vastgoed aan de revitalisering van winkelcentrum De Lindeboom. Belangrijke onderdelen daarvan vormen de vestiging van een Action op de eerste etage van het winkelcentrum en het optimaliseren van de gevels en de passage.

De uitvoering van de werkzaamheden verloopt in fasen om overlast voor winkeliers en winkelend publiek zoveel mogelijk te beperken. De Action wordt naar verwachting in november 2017 opgeleverd.

De tweede fase bestaat uit de vernieuwing van de Boni-supermarkt. In deze fase wordt ook een verbinding aangebracht tussen het Burgemeester Haitsmaplein en het kerkplein bij de Janskerk. De verwachting is dat eind 2018 de vernieuwing van het complete winkelcentrum De Lindeboom gereed is.

De vernieuwing van De Lindeboom vormt een van de projecten van de gemeente om het centrum van Mijdrecht aantrekkelijker te maken. Een ander aansprekend project vormt de sloop en bouw van de Molenhof op de hoek van de Dorpsstraat/Kerkvaart.

Tegelijkertijd werkt de gemeente aan de openbare ruimte in het gehele centrum van Mijdrecht. Denk daarbij aan de verlichting, de bestrating en het groen, maar ook aan het aanpakken van de OV-halte Rondweg en het intensiveren van samenwerking met centrumpartners.


advertentie