VVD wil verruiming parkeerduur in Abcoude

Abcoude - VVD De Ronde Venen wil dat mensen langer kunnen parkeren in het centrum van Abcoude. Dit schrijft de fractie op haar website.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 januari, heeft de VVD, samen met CDA en Ronde Venen Belang, een motie ingediend, waarin het college van B&W wordt opgedragen onderzoek te verrichten naar verruiming van de parkeerduur in Abcoude. De motie werd uiteindelijk met een ruime meerderheid aangenomen.

Ondernemers uit Abcoude hebben bij de VVD aangegeven dat een uur parkeren voor hun bezoekers te kort is. Door de verhuizing van een supermarkt uit het centrum naar een ander deel van Abcoude, is de parkeerdruk in het centrum van Abcoude afgenomen. De mogelijkheid om langer te kunnen parkeren dan het ene uur dat nu is toegestaan zal volgens de VVD het winkelbezoek stimuleren.

Op dit moment is een werkgroep bezig met de dorpsvisie Abcoude. De VVD wil deze werkgroep niet voor de voeten lopen en heeft daarom wethouder Schuurs gevraagd in overleg te treden met de werkgroep dorpsvisie Abcoude. Dan kan samen worden onderzocht wat de beste verruiming is voor het (centrum) van Abcoude. De uitkomst moet in mei worden besproken en zal tot een verruiming moeten leiden.


advertentie