KunstRondeVenen zoekt sponsors voor Atelierroute

De Ronde Venen - KunstRondeVenen is voor lokale kunstenaars dé gelegenheid om hun werk te laten zien. De Atelierroute kan niet bestaan zonder financiële steun. Draag bij aan creativiteit in De Ronde Venen en word sponsor van KunstRondeVenen! 

,,We steunen creativiteit in De Ronde Venen. We vinden het leuk dat mensen tijdens de Atelierroute kunst kunnen bekijken en bezichtigen. Doordat het evenement gesponsord  wordt, kan dat gratis”, vertelt Sander Hogendoorn van ’s Anders in Vinkeveen. Het restaurant is een van de hoofdsponsors van KunstRondeVenen. ,,Tegelijkertijd maken bezoekers kennis met het restaurant, helemaal omdat wij hapjes tijdens de opening sponsoren. Het is een wisselwerking.”

Behalve bedrijven zijn er ook kunstenaars die doneren, zoals Peter Groot uit Wilnis. ,,Het is mooi dat er weer een kunstroute bestaat in De Ronde Venen. De organisatie kost gewoon geld, dus dat moet er komen. Het geeft ons, de kunstenaars, kans ons werk te laten zien. Daar heb ik graag wat voor over.”

Dat beaamt Ton Bocxe van Galerie Boven Verwachting in Wilnis. Hij is sponsor en sinds de oprichting van de vereniging vorig jaar ook voorzitter van KunstRondeVenen. ,,In mijn galerie hangt professioneel werk, maar de kunstroute is het moment waarop ook lokale amateurkunstenaars hun werk kunnen exposeren.” Sponsoren doet hij sinds de start van KunstRondeVenen in 2013, voor de bekendheid van Boven Verwachting. ,,Kunst is mijn ding, bovendien doe ik tijdens de atelierroute goede contacten op met kunstenaars.”

Tijdens de vorige editie in 2015 konden bezoekers op 46 locaties werken van kunstenaars bekijken in alle kernen van De Ronde Venen. Kunstschilders, beeldhouwers, fotografen, amateurs of professionals; dit jaar is het aanbod aan kunst misschien nog wel gevarieerder dan tijdens de voorgaande editie.

Om bezoekers nog beter de gelegenheid te geven zoveel mogelijk te zien, zullen in 2017 meer kunstenaars op gezamenlijke plekken exposeren. Zo wordt de route overzichtelijker en elk atelier nog gezelliger. Op verschillende locaties zorgen lokale artiesten ervoor dat kunstwerken tot leven komen in dans, theater of op muziek. 

Sponsors en donateurs zijn nodig om de atelierroute ook dit jaar weer tot een groot succes te maken. Afhankelijk van de bijdrage worden financiers vermeld op de website en met logo op de posters en routefolder. Bovendien worden sponsors uitgenodigd voor de feestelijke opening op vrijdagavond 26 mei, en maken zij kans op een prijs, beschikbaar gesteld door enkele kunstenaars.

KunstRondeVenen komt sinds 2013 om het jaar tot stand dankzij vrijwilligers, subsidies en sponsors.

Neem voor informatie over sponsoring contact op met Henny Woud via hwoud@dmail.nl of op telefoonnummer (0297) 26 41 98.

Een donatie doen kan HIER.


advertentie