Groot Kinderdictee op scholen Abcoude en Baambrugge

Abcoude/Baambrugge - In navolging van het Groot Abcouder Dictee, dat vorig jaar door de Lions Abcoude-Baambrugge werd georganiseerd, is het idee ontstaan ook een dictee voor de kinderen van de basisscholen te organiseren.

Met de 5 deelnemende basisscholen uit Abcoude en Baambrugge is afgesproken dat dit Groot Kinderdictee zal worden afgenomen van de kinderen van groep 5 en 6.

Op maandag 13 februari a.s. wordt bij de leerlingen van groep 5 en 6 een klassendictee afgenomen. Dit is een dictee met makkelijke-  en moeilijke woorden. (rekeninghoudend met kinderen met dyslexie).

Voor dit dictee gaan de kinderen op zoek naar sponsoren. Het sponsorgeld gaat naar het goede doel KiKa.

Na het dictee van maandag mogen de 25 finalisten (5 per school) woensdag 15 februari a.s. in de CNS-school in Abcoude dan strijden om de titel 'Beste speller van Abcoude-Baambrugge'. De winnaar krijgt een boekenbon en voor de beste school hebben de Lions een beker ter beschikking gesteld. 

Woensdag 15 februari 2017 worden de finalisten om 18:30 uur verwacht op de CNS-school in Abcoude. Uiteraard zijn familieleden en andere geïnteresseerden ook welkom om de kinderen te steunen.

Kijk HIER voor informatie over het Groot Kinderdictee van Abcoude en Baambrugge.


advertentie