Troupe A'dour brengt klassieke muziek voor kinderen in familieconcert

De Ronde Venen/Mijdrecht - Kinderen komen steeds minder in aanraking met klassieke muziek, terwijl toch veel meer muziek voor kinderen is geschreven dan we denken.

Iedereen heeft over “Peter en de Wolf ” van Prokofiev gehoord. Maar kent u ook de kinderliederen van deze componist, bijvoorbeeld? En weet u dat Tsjaikovski maar liefst 16 liedjes speciaal voor kinderen heeft geschreven?

Daarom heeft Troupe A’dour onder de naam “Toe, vertel mij, Njanusjka” een vrolijk theatraal concert bedacht, waarbij kinderen kennismaken met liederen van de drie grote Russische componisten Tsjaikovski, Moessorgski en Prokofiev. De thema’s van de liederen zijn herkenbaar voor het jonge publiek, omdat ze toentertijd speciaal voor kinderen geschreven zijn en over het kinderleven gaan.

Zangeres Luc Ket en pianiste Irina Parfenova maken niet alleen muziek, maar vertellen ook over wat klassieke muziek is en wat daar allemaal bij hoort.

De regie is in handen van Bram Legerstee, en de kostuums worden verzorgd door Violetta Jansen op De Haar.

“Toe, vertel mij, Njanusjka” wordt gespeeld op zaterdag 18 februari a.s. van 16:00 tot 17:00 uur in de Bibliotheek Mijdrecht aan de Dr. J. van der Haarlaan 8 in Mijdrecht. Na afloop krijgt iedereen een kopje koffie/thee of een glaasje limonade.

Kaarten kosten per kind € 5 en voor wolwassenen € 10 per persoon. Kaarten kunnen besteld worden op de website van Troupe A'dour, of telefonisch op telefonnummer 06 23 11 76 71.


advertentie