CSW-vrouwen stunten in bekerwedstrijd tegen eersteklasser Hoogland

Wilnis - De CSW-vrouwen hebben woensdag 8 februari in de achtste finale van de bekercompetitie met 3-1 gewonnen van de vrouwen van eersteklasser Hoogland, een tegenstander die twee klassen hoger speelt dan de Wilnisse vrouwen. Door deze overwinning plaatsten zij zich bij de laatste acht van de bekercompetitie.

Trainer Rob van Dijk had in de voorbereiding aangegeven niet teveel te verwachten van de wedstrijd. De focus ligt tenslotte op het kampioenschap in de derde klasse. Ook was de tegenstander waarschijnlijk een maatje te groot, maar niets was minder waar.

Vanaf de start was het duidelijk dat de tegenstander moeite had het spel te maken. CSW maakte het veld compact, waardoor Hoogland gedwongen werd de lange bal te hanteren. Deze waren gemakkelijk op te vangen door Voorbij, Straver, Prange en Kuipers. Vervolgens kon CSW wel opbouwen, dus werd de bal keurig ingeschoven op het middenveld met Veerhuis, Lem en van Dijk.

Uiteindelijk resulteerde dit spelbeeld in een vroege goal voor de Wilnisse vrouwen.

Na een demarrage aan de linkerkant van het veld werd de bal scherp voorgezet. De verdediging van Hoogland had moeite de bal weg te werken, waarbij het Van Groen was die bij de tweede paal de bal uit de lucht kon plukken en het net kon laten bollen

Haveman had op links snel door dat er mogelijkheden lagen. Dit resulteerde in de 13de minuut in een 2-0 voorsprong. Met een solo zette ze zichzelf alleen voor de keeper waarbij ze koelbloedig binnenschoof.

Gebrek aan concentratie bij de CSW-vrouwen resulteerde in een onnodige tegengoal.

Straver werd uit de rug gelopen door de nummer 7 van de tegenstander door een te korte aanspeelbal van de keepster van CSW. In de rust stond dus een 2-1 stand op het scorebord.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De Wilnisse ploeg stond als een huis en gaf geen kansen weg. Twee keer werd het aluminium door Hoogland aangetikt, maar de meest kansen waren voor CSW. Omdat de vrouwen van Hoogland meer druk gingen zetten, kwam er meer ruimte in de defensie.

Van Groen wist hier in de 63ste minuut opnieuw van de profiteren. Door een knappe steekbal vanaf de linkerkant stond ze oog in oog met de sluitpost van de tegenstander. Een rustige schuifbal zorgde voor een 3-1 voorsprong en deze werd niet meer wegegeven.


advertentie