Leerkrachten basisscholen op bezoek in fabriek Walraven

Mijdrecht - Leerkrachten van basisscholen uit De Ronde Venen, Uithoorn en Nieuwkoop waren donderdag 9 februari te gast bij Walraven in Mijdrecht. Ze kregen een rondleiding door de fabriek en namen de materialen in ontvangst voor de tweede knikkerbaanwedstrijd van TechNet Amstel & Venen.

"Ik rijd hier regelmatig langs, maar heb nooit geweten dat hier zoveel machines beugels maken", aldus een van de leerkrachten. ‘Nu heb ik ideeën genoeg voor de tweede knikkerbaanwedstrijd’.

Het bedrijfsbezoek voor leerkrachten is één van de activiteiten die TechNet Amstel & Venen dit jaar organiseert om te laten zien en ervaren hoe boeiend techniek is en welke mooie kansen er zijn op een baan in de techniek. Ook het in januari gepubliceerde onderzoek van de provincie Utrecht naar de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt in het VMBO en MBO onderschrijft dat de perspectieven voor MBO-ers het beste zijn voor jongeren met een mbo-opleiding Techniek.

Om jongeren en hun leerkrachten te enthousiasmeren gaat TechNet Amstel & Venen door met het organiseren van boeiende techniekactiviteiten. Gestart is met het bedrijfsbezoek voor leerkrachten en het uitschrijven van de tweede knikkerbaanwedstrijd.

Deze keer is de opdracht: Bouw met afvalmateriaal een spectaculaire knikkerbaan. Dertien basisscholen gaan deze uitdaging aan. In mei van dit jaar mogen zij hun knikkerbanen presenteren aan een deskundige jury. De drie beste klassen winnen een Techniek Experience met de hele klas! Net als hun leerkrachten gaan zij dan op bezoek bij een technisch bedrijf in de regio.

Daarnaast worden nieuwe techniekactiviteiten ontwikkeld voor de middelbare scholen en op 7, 8 en 9 november 2017 is er weer een Techniek Driedaagse!

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van TechNet Amstel & Venen op www.technetamstelenvenen.nl.


advertentie