DE-punten stromen binnen bij Lions, maar blijven welkom

De Ronde Venen - Zoals wij al eerder schreven, zijn de Lionsclubs landelijk weer de actie ‘Koffie voor de voedselbanken” gestart in samenwerking met Douwe Egberts. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. De koffiebrander verhoogt het aantal met 15%.

Ook de Lionsclubs Vinkeveen en Waverveen en Mijdrecht-Wilnis zijn lokaal deze actie gestart om de Voedselbank De Ronde Venen in deze moeilijke tijden te ondersteunen met koffie.

De actie wordt ditmaal gecombineerd met het inzamelen van oud- en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s via de Nederlandse Lions werkgroep Blinden. Voor iedere € 10 kan in de Derde Wereld een blinde aan staar worden geopereerd, waarna men weer normaal kan zien. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud- of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Dankzij deze actie is er nu een prachtige bestemming voor.

Inmiddels zijn bij de diverse inleveringspunten in de gemeente al duizenden DE-punten ingeleverd. Zoals bijvoorbeeld door mevrouw Valkestijn uit Mijdrecht, die bij de Albert Heijn-vestiging aan de Leicester in Mijdrecht, de 6.000 punten die zij vond bij de ontruiming van de woning van haar overleden broer, kwam inleveren. Haar broer was altijd zeer begaan met het lot van minderbedeelden en in lijn met zijn gedachtengoed heeft zij daarom alle punten gedoneerd aan de Lions-actie.

De Lionsclubs bedanken haar hiervoor van harte. Maar ze zijn er nog niet. Daarom roepen zij iedereen nogmaals op: 'haal uw keukenkastjes, laatjes, potjes, doosjes overhoop en doneer uw DE-waardepunten voor de voedselbank in onze gemeente! Lever s.v.p. ook uw oud- en vreemd geld in om blinden in de Derde Wereld hun zicht terug te geven!'

De DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en oud- en vreemd geld kan t/m eind februari worden ingeleverd op de volgende adressen:

- Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, SMC De Bron, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree en De Groentehal;
- Mijdrecht: beide Albert Heijn vestigingen (Leicester 13 en De Passage 26), Boni, Hema, en Smit Visdelicatessen;
- Wilnis: Jumbo, De Barones;
- De Hoef: De Strooppot.


advertentie