Debat Zorgen om Zorg: verpleegkundigen en verzorgenden onder druk

Woerden/De Ronde Venen - In het kader van de verkiezingscampagne van CDA-kandidaat Tweede Kamerlid Ria de Korte, wordt op woensdag 22 februari a.s. een debat over 'zorgen om zorg' georganiseerd. Dit meldt de campagneleider van het CDA De Ronde Venen in een persbericht.

Verpleegkundigen en verzorgenden worden van harte uitgenodigd om die dag in debat te gaan. Het debat vindt plaats in Kapel van Weddestyn in Woerden. De avond wordt georganiseerd op initiatief van Ria de Korte, zelf verpleegkundige en kandidaat-kamerlid voor het CDA, in samenwerking met de CDA afdelingen in Woerden, De Ronde Venen, Oudewater en Montfoort.

Het is een avond om met elkaar in gesprek te gaan over de rol van professionals en vrijwilligers over verpleging, verzorging, mantelzorg en alles dat daar tussen ligt. Hoe kunnen wij zo goed en waardig mogelijk zorgen voor mensen die dat nodig hebben? Hoe kunnen we het imago van het beroep van verpleegkundige en verzorgende verbeteren, zodat het aantrekkelijk is voor jongeren om dit beroep te kiezen? Welke uitdagingen ten aanzien van beleid zijn er landelijk, maar ook gewoon bij u in de wijk?

In het panel zitten vertegenwoordigers van verschillende kanten van het beroep: Ria de Korte verpleegkundig docent, Francis Bolle lobbyist van V&VN ( de beroepsvereniging van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten), Vera Streng verpleegkundig specialist Geriatrie en raadslid CDA Woerden, Peter van de Meer voorzitter Alzheimer Stichting Midden Nederland, en Sjanie van Oostrom verpleegkundige in de wijk voor Buurtzorg.

De organisatoren zijn nieuwsgierig naar de mening van verpleegkundigen en verzorgenden in onze regio en zij horen graag suggesties wat er beter kan.

De avond begint om 20:00 uur in Kapel Weddestyn aan de Utrechtsestraatweg 50 in Woerden. De koffie staat klaar vanaf 19:45 uur.


advertentie