Nachtbus N126 stopt voortaan ook in Abcoude en bij afslag Vinkeveen

De Ronde Venen - Dankzij een motie van PvdA-GroenLinks- LokaalSociaal en Ronde Venen Belang (RVB) zal nachtbus N126 vanaf 5 maart ook stoppen bij de carpoolplaats in Abcoude en bij de carpoolplaats bij afslag Vinkeveen.

Nachtbus N126 rijdt op dit moment van zaterdag- op zondagnacht vanaf het Leidseplein in Amsterdam naar Woerden. De bus rijdt via de A2 langs Abcoude naar de afslag Vinkeveen en gaat vanaf daar door naar Mijdrecht, Wilnis, Kamerik en Woerden.

De bus stopt alleen niet in Abcoude en ook niet bij de afslag Vinkeveen. De eerste halte is pas bij het viaduct in Vinkeveen. Hierdoor is het voor inwoners van Abcoude, Baambrugge en Loenersloot bijzonder lastig om ’s nachts nog thuis te komen met het openbaar vervoer.

Om hier verandering in te brengen, dienden PvdA-GroenLinks- LokaalSociaal en Ronde Venen Belang (RVB) tijdens de gemeenteraadsvergadering van december 2016 een motie in, die het college van B&W vroeg om op korte termijn alles in het werk te stellen om Abcoude en Baambrugge ook van een nachtbushalte te voorzien.

Vervoersmaatschappij Syntus heeft, mede in het kader van een aantal aanpassingen in de dienstregeling, met dit verzoek ingestemd. Vanaf 5 maart zal de nachtbus dan ook stoppen bij zowel de carpoolplaats in Abcoude als bij de carpoolplaats in Vinkeveen.

Dit is niet alleen een uitkomst voor inwoners van Abcoude, maar ook voor inwoners van Baambrugge en Loenersloot. De halte bij de afslag Vinkeveen is per fiets namelijk goed te bereiken vanuit Baambrugge via de Zuwe/Groenlandsekade en vanuit Loenersloot via de N201.

Raadslid Pieter Kroon: “Ik ben erg blij dat dankzij deze motie de nachtbus zal stoppen bij beide carpoolplaatsen. Zo kunnen inwoners van Abcoude, Baambrugge en Loenersloot van zaterdag op zondagnacht voortaan gewoon thuiskomen met het openbaar vervoer.”


advertentie