In gesprek met staatssecretaris Van Rijn over jeugdhulp

Maarssen/De Ronde Venen - Op woensdag 8 maart a.s. organiseert de PvdA Stichtse Vecht een regionale bijeenkomst over Jeugdhulp. Tijdens de themabijeenkomst kunnen de aanwezigen in gesprek gaan met o.a. 

• Staatssecretaris Martin van Rijn
• PvdA-wethouder Fleur Imming uit Amersfoort
• PvdA Tweede Kamerlid Loes Ypma
• Jacqueline Gomes, Adviseur Jeugdwet en Passend Onderwijs bij het regionale platform voor ouders UW Ouderplatform.

Per 1 januari 2015 is de nieuwe Jeugdwet van kracht en is de uitvoering hiervan ondergebracht bij gemeenten. Onder de jeugdwet vallen niet alleen de voormalige jeugdzorg, maar ook o.a. de jeugd ggz. Uitgangspunten hierbij waren zorg dichter bij de inwoners organiseren, maar ook eenvoudiger en goedkoper.

De aanstaande verkiezingen zijn een goed moment om de balans op te maken: wat gaat goed, waar zien we verbeterpunten.

Voorafgaand aan de bijeenkomst bestaat de mogelijkheid in kleine kring met 10 inwoners en 5 raadsleden uit de regio in gesprek te gaan met staatssecretaris Martin van Rijn. Zij krijgen zo de gelegenheid te praten over hun ervaringen met de Jeugdhulp.

Dus komt u uit de regio rondom Stichtse Vecht? Heeft u ervaring met Jeugdhulp? Wilt u daarover in gesprek met staatssecretaris Van Rijn? Laat uw belangstelling aan ons weten!

De themabijeenkomst vindt woensdag 8 maart a.s. plaats in Het Trefpunt aan de Kerkweg 21 te Maarssen.

De bijeenkomst start om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Aanmelden voor de bijeenkomst en de persoonlijke gesprekken met Martin van Rijn kan via e-mail: secretaris@pvda-stichtsevecht.nl.


advertentie