Plofkraak Rabobank Mijdrecht mislukt; explosief opgeblazen door EOD

Mijdrecht - In de vroege ochtend van maandag 20 februari werd explosief materiaal aangetroffen bij de Rabobank aan de Bozenhoven in Mijdrecht. De recherche zoekt getuigen.

Rond 04:20 uur zagen surveilleerden agenten een tas staan bij een pinautomaat. Ze vonden dit vreemd en namen poolshoogte.

Toen ze zagen dat er materialen lagen, waarvan bekend is dat die gebruikt worden bij plofkraken, zetten ze de omgeving af. Na onderzoek kwam de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ter plaatse en bleek de tas inderdaad explosief materiaal te bevatten. Dat werd door de EOD meegenomen en op een andere locatie tot ontploffing gebracht.

Kijk HIER voor een video van het tot ontploffing brengen van het gevonden explosief materiaal.

De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien in de omgeving van de Rabobank in Mijdrecht? Heeft u wellicht personen en/of auto’s gezien in de omgeving die opvallend waren?

Neem dan contact op met de recherche op telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.


advertentie