Luc van Lonkhuijzen uit Abcoude wint Rookvrije Generatie Award

Amsterdam/Abcoude - Luc van Lonkhuijzen uit Abcoude is de grote winnaar van de Rookvrije Generatie Award in de categorie personen. De Award werd uitgereikt tijdens de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam.

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseerden samen de Rookvrije Generatie Awards om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien, te belonen en te stimuleren. De uitreiking van de Awards werd gepresenteerd door het ambassadeurskoppel Jaap Reesema (zanger en winnaar X factor 2010) en Kim Kötter (miss Universe Nederland 2002 en presentatrice bij RLT4).

Luc is heel enthousiast en zou graag zien dat heel Abcoude rookvrij wordt op plekken waar kinderen komen. “Zien roken doet roken, dus het is belangrijk om de kinderen te beschermen. Het zou mooi zijn als in Abcoude álle sportverenigingen en alle schoolpleinen rookvrij zouden zijn. En dat in de winkels de rookwaren op een voor kinderen niet zichtbare plek liggen. Ik ben voor een Rookvrije Generatie omdat het zo enorm moeilijk blijkt om te stoppen met roken. Je kunt beter niet beginnen!”

Naast Luc van Lonkhuijzen wonnen de volgende organisaties ook een Rookvrije Generatie Award:

Sportverenigingen: Voetbalclub RCL uit Leiderdorp
Scholen: Martinuscollege uit Grootebroek
Organisaties in recreatie: Speeltuin het Kwekkeltje uit Rosmalen

Steeds meer partijen zijn op weg een Rookvrije Generatie mogelijk te maken door bij te dragen aan een rook- en verleidingsvrije omgeving voor kinderen. Met de Awards laat de Rookvrije Generatie zien welke inspirerende stappen al worden gezet.


advertentie