FC Abcoude-speler Gioney Capello voor weken uitgeschakeld

Abcoude - FC Abcoude moet smaakmaker Gioney Capello zes tot acht weken missen door een hamstringblessure. De 21-jarige aanvaller liep de blessure afgelopen zondag op in de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Hoofddorp. Hierdoor mist Capello onder andere de toppers tegen AGB en Pancratius.

Zo’n tien minuten voor tijd brak Capello door in het strafschopgebied van Hoofddorp, maar stopte vervolgens bij het naderen van de achterlijn en ging naar de grond. In tranen verliet hij op een brancard het veld.

“Het is een klassieke hamstringblessure. Het schoot erin bij het afremmen in een sprint”, aldus Capello. De linksbuiten is dit seizoen een belangrijke waarde voor de nummer twee in de zondag tweede klasse B. Dit seizoen was hij tot nu toe goed voor elf doelpunten.

Hij baalt dat hij nu de wedstrijden tegen de koploper en de nummer twee mist. “Dat vind ik lastig, omdat ik mijn team heel graag wil helpen. Maar is nu niet anders.”

Na de nederlaag tegen Hoofddorp kijkt de ploeg van Ton Bras inmiddels aan tegen een achterstand van maar liefst negen punten op AGB, dat ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Abcoude speelt de komende twee wedstrijden achtereenvolgens tegen de koploper en tegen Pancratius, waarmee het nu samen op de tweede plek staat.

Capello: “Ik hoop deze seizoenshelft met Abcoude minimaal de tweede plek te behouden. Kampioen worden wordt nu lastig, maar in het voetbal weet je het nooit.”

Bron: hetamsterdamschevoetbal.nl Foto: Minke Wiggerink


advertentie