'Koers coalitie leidt tot opheffen PAUW Bedrijven'

De Ronde Venen - CDA, VVD en Ronde Venen Belang (RVB) hebben donderdagavond 23 februari ingestemd met de koers van wethouder Goldhoorn (RVB) om een plan uit te werken met als uiteindelijk resultaat de opheffing van PAUW Bedrijven, schrijft PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal in een persbericht.

Een voorstel van ChristenUnie-SGP, PvdA-GroenLinks- LokaalSociaal, Lijst 8 Kernen en Lijst 30-11 om ook alternatieven uit te werken, werd zonder opgaaf van redenen weggestemd. 

Raadslid Pieter Kroon (PvdA-GroenLinks- LokaalSociaal): “Wij zijn diep teleurgesteld dat CDA, VVD en RVB het voorstel om ook richtingen te onderzoeken waarbij PAUW Bedrijven kan blijven bestaan, niet wilden steunen. De fracties weigerden zelfs om aan te geven waarom ze dat niet wilden. Het is bijzonder pijnlijk dat drie van de grootste partijen in de gemeenteraad een beslissing nemen over het hoofd van een groep kwetsbare inwoners zonder daar verantwoording voor af te willen leggen.”

Volgens Pieter Kroon hadden CDA, VVD en RVB geen enkele boodschap aan de stem van meer dan 5.000 mensen die de petitie ‘PAUW Bedrijven moet blijven’ hebben ondertekend. “Politiek bedrijven over de hoofden van de zwaksten in de samenleving” volgens Joppe de Ree (RVB). Yvonne Welter (VVD) vond de media-aandacht daaromtrent “niet normaal”. Volgens PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal bleek uit het debat, dat de coalitiepartijen geen eens de moeite hadden genomen om de petitie ook daadwerkelijk te lezen. Op het verzoek van ruim 5.000 ondertekenaars om samen met PAUW Bedrijven op zoek te gaan naar een duurzame oplossing, kwam vanuit de coalitie dan ook geen enkel antwoord.

De route die nu is ingezet, is een onzekere. Met name als het gaat om de vraag of iedereen zijn of haar huidige werkplek kan behouden. Het is volstrekt onduidelijk wat voor plan eruit moet komen. Het enige dat wel zeker is, stelt PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal, is dat een toekomst met PAUW Bedrijven geen onderdeel van het plan zal zijn. Waar Simone Borgstede (CDA) in de vergadering nog beweerde dat het omvormen van PAUW Bedrijven tot een sociale onderneming, voor het CDA de ultieme oplossing zou zijn, werd dat enkele minuten later door wethouder Goldhoorn als onrealistisch afgedaan. En toch stemde het CDA zonder verdere kritiek voor het voorstel.

Gelukkig zullen PAUW Bedrijven en andere belanghebbenden dankzij een motie van PvdA-GroenLinks- LokaalSociaal wel betrokken worden bij de uitwerking van het plan. Daarmee is hun vertegenwoordiging in ieder geval geborgd en hoopt de fractie van PvdA-GroenLinks- LokaalSociaal dat tot een beter plan gekomen kan worden.

“Het gaat nu om de uitwerking van het transformatieplan door het college. Wij zullen de uitwerking hiervan kritisch blijven volgen en aansturen op een zo goed mogelijk resultaat voor alle medewerkers van PAUW Bedrijven,” aldus raadslid Pieter Kroon van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal.


advertentie