30 dagen geen alcohol en maak kans op voetbaltickets

De Ronde Venen - Woensdag 1 maart start de campagne IkPas. Met IkPas wordt iedereen boven de 18 jaar uitgedaagd 30 dagen geen alcohol te drinken. IkPas richt zich in de regio Utrecht op ouders/opvoeders en op sportverenigingen.

Het doel is een goed voorbeeld te zijn voor kinderen, maar ook het doorbreken van gewoontegedrag.

Ouders/opvoeders die deelnemen aan IkPas maken kans op kaarten voor de eredivisiewedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente. Sportverenigingen met de meeste deelnemende leden aan IkPas, maken kans op kaarten voor een interland.

Wie mee wil doen aan IkPas kan zich via www.ikpas.nl aanmelden. Ouders/opvoeders die kans willen maken op kaarten voor de eredivisiewedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente kunnen een e-mail sturen naar mbouman@ggdru.nl. Vermeld hierbij voor- en achternaam, adres en woonplaats.

Sportverenigingen die kans willen maken op kaarten voor een interland, kunnen naast de aanmelding op www.ikpas.nl ook een e-mail sturen naar mbouman@ggdru.nl. Vermeld naam en plaats van de  sportvereniging en de voor- en achternamen van de leden die meedoen aan IkPas.

Meer dan 80% van de Nederlanders drinkt alcohol. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het een gewoonte om alcohol te drinken: gedachteloos een wijntje inschenken tijdens het koken, een biertje pakken bij de voetbalwedstrijd, een glaasje voor het slapen gaan. De campagne IkPas helpt deze gewoonte te doorbreken.

Uit een onderzoek van het Radboudumc en NTR-televisieprogramma de Kennis van nu blijkt dat het tijdelijk stoppen met alcohol, zelfs bij matig gebruik, goede effecten kan hebben op iemands gezondheid. Cholesterolwaarden verlagen, deelnemers kregen minder buikvet en een gezondere lever.

Meer informatie over de campagne IkPas is te vinden op www.ikpas.nl. Ervaringen kunnen worden gedeeld op de Facebookpagina van Ik Pas: www.facebook.com/ikpasinderegioUtrecht en op Twitter met de hashtag #ikpas.


advertentie