N201 afgesloten wegens onderhoud Amstel Aquaduct en Waterwolftunnel

De Ronde Venen - De provincie Noord-Holland voert van donderdag 16 tot en met zondag 19 maart 2017 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct onder de Amstel tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen, en de Waterwolftunnel onder de Ringvaart tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer.

Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

De N201 wordt ter hoogte van het aquaduct over de Amsteldijk in Uithoorn afgesloten van donderdagavond 16 maart 20:00 uur tot vrijdagochtend 17 maart 06:00 uur. Het verkeer tussen de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196.

De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 17 maart 19:00 uur tot zaterdagochtend 18 maart 06:00 uur en van zaterdagavond 18 maart 19:00 uur tot zondagochtend 19 maart 06:00 uur. Het verkeer op de N201 tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting  met de Fokkerweg in Haarlemmermeer wordt met gele borden omgeleid.

Voor de veiligheid en doorstroming van de Waterwolftunnel moet de tunnel regelmatig worden onderhouden. Meestal gebeurt dit terwijl de tunnel open blijft voor verkeer. Drie keer per jaar wordt de tunnel afgesloten voor de veiligheid van het onderhoudspersoneel en een snel verloop van de werkzaamheden.

De Waterwolftunnel krijgt niet alleen preventief onderhoud, maar er vinden ook inspecties en testen plaats. Bovendien worden wanden en markeringen gereinigd en de veiligheidsmiddelen gecontroleerd. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen gebeurt het werk ’s nachts.

Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail via servicepunt@noord-holland.nl.


advertentie