U16 maakt afspraken over opnieuw huisvesten kwetsbare inwoners

Regio - 16 Utrechtse gemeenten (U16) maken afspraken over het opnieuw huisvesten van mensen die hebben gewoond in een maatschappelijke opvang of beschermd wonen. Zo zorgen de gemeenten ervoor dat deze sociaal kwetsbare inwoners weer een eigen plekje vinden in de gemeente van herkomst. Vaak is bij zelfstandig wonen nog wat hulp of begeleiding nodig. Die regelt de gemeente.

Mensen die dakloos zijn of niet meer zelfstandig kunnen wonen vanwege psychische problemen, komen terecht in de maatschappelijke opvang of in een voorziening voor beschermd wonen, in veel gevallen in de gemeente Utrecht. Vaak blijven zij ‘hangen’ in Utrecht als zij zover zijn dat ze weer zelfstandig kunnen wonen.  

Bij de afspraken in het regioconvenant zijn ook de woningcorporaties, zorginstellingen en Het Vierde Huis betrokken. Het regioconvenant geldt tot 1 januari 2020. Het is getekend door de gemeenten Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Woerden, Wijk bij Duurstede en Zeist.


advertentie