Matthijs de Ligt uit Abcoude in Oranje

Amsterdam/Abcoude - Matthijs de Ligt uit Abcoude debuteert in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind heeft de pas 17-jarige verdediger van Ajax uitgenodigd voor de komende duels van Oranje tegen Bulgarije (25 maart) en Italië (28 maart).

De Ligt maakte afgelopen donderdag een uitstekende indruk bij Ajax in het thuisduel tegen FC Kopenhagen in de Europa League (2-0). De jeugdige verdediger maakte dit seizoen zijn meeste speelminuten voor Jong Ajax en kwam zelfs nog voor het hoogste jeugdteam van zijn ploeg uit.

"Het is misschien wat vroeg", motiveerde Blind zijn keuze voor De Ligt. "Maar het heeft natuurlijk ook te maken met de blessures van Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma. En we moeten nog even afwachten hoe het met Stefan de Vrij gaat, al ziet dat er goed uit. Anders was De Ligt er denk ik nog niet bij geweest. Maar we hebben Matthijs gisteren tegen Kopenhagen zien spelen. Die jongen heeft volgens mij een grote toekomst."

De Ligt is geboren in Leiden, maar een jaar later verhuisden zijn ouders naar Abcoude. De eerste club waar hij voor speelde was FC Abcoude. Sinds dit seizoen zit hij in het eerste van Ajax.

Bron: NH  Foto: Ajax1.nl


advertentie