Koffiepuntenactie Lionsclubs in De Ronde Venen weer groot succes

De Ronde Venen - De gezamenlijke actie in februari van dit jaar van de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis en Vinkeveen & Waverveen, waarbij DE-waardepunten werden ingezameld voor pakken koffie ten behoeve van de lokale voedselbanken is uitstekend verlopen. In totaal zijn meer dan 750.000 punten binnengehaald, goed voor 1.372 pakken koffie, schrijven de Lionsclubs in een persbericht.

De Lionsclubs hebben ook dit jaar weer landelijk de actie ‘Koffie voor de voedselbanken” gevoerd in samenwerking met Douwe Egberts. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. De koffiebrander verhoogt het aantal met 15%.

Ook de Lionsclubs in De Ronde Venen hebben alweer voor de derde keer lokaal deze actie gevoerd om de Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen, aangezien dit nauwelijks wordt gedoneerd door de lange houdbaarheidsdatum.

In totaal zijn op de inzamelpunten bij de Jumbo, Albert Heijn, SMC De Bron, Maria-Oord, drogisterij De Bree, De Groentehal, Boni, Hema, Smit Visdelicatessen, Decibel en De Strooppot maar liefst 622.749 punten binnengekomen. Daarnaast werden ook nog eens zo’n 130.000 punten gedoneerd via de snert-actie van de Lionsclub Abcoude. 

Dat betekent dat inclusief de extra 15% verhoging van Douwe Egberts binnenkort 1.372 pakken koffie afgeleverd kunnen worden bij de Voedselbank De Ronde Venen.

De Lionsclubs Vinkeveen & Waverveen, Abcoude en Mijdrecht-Wilnis willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie.

De actie werd ditmaal gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld via de Nederlandse Lionswerkgroep Blinden in euro’s en voor iedere € 10 kan in de Derde Wereld een blinde aan staar worden geopereerd, waarna deze weer normaal kan zien. Ruim 13 kilo aan oude guldens, buitenlandse munten en biljetten is binnengekomen voor deze actie.


advertentie