'Gele dildo' van schoolplein VeenLanden College Vinkeveen verwijderd

Vinkeveen - Het opvallende kunstwerk op het schoolplein van het VeenLanden College (VLC) in Vinkeveen is vorige week vrijdag verwijderd. Het kunstwerk stond in de volksmond bekend als ’gele dildo’ of ’stapel xtc-pillen’. Het terrein waarop het kunstwerk stond, wordt compleet onder handen genomen.

„Toch een beetje met een traan. Daar gaat het kunstwerk”, aldus het VLC op haar Facebookpagina. „Goodby my dildo, goodbye my friend”, aldus een reactie bij het bericht.

Het kunstwerk genaamd ’Monument voor de jeugd’ werd in 2005 gemaakt door Olaf Mooi. Er is een zitgedeelte in te vinden en er zijn luidsprekers in de zuil verwerkt. Er staan zes afzonderlijke ’zitpillen’ omheen geplaatst.

Het schoolplein wordt vervangen door een sportveld. Een idee van de gymdocent, aldus RTV Utrecht. „Na jaren trouwe dienst en al die jaren symbool voor locatie Vinkeveen, maakt hij plaats voor een nieuwe visie op het schoolplein. De voorbereidingen zijn al een hele tijd in volle gang voor de nieuwe inrichting van het schoolplein in Vinkeveen waar bewegen en actief zijn tijdens de pauzes centraal staan”, aldus het VLC.

Bron: de Telegraaf Foto: VLC Facebook


advertentie