Feestelijke opening Bibliotheek Vinkeveen en Broedplaats

Vinkeveen - Zaterdag 8 april vindt de feestelijke opening van de Bibliotheek Vinkeveen en van de Broedplaats in Vinkeveen plaats. Om 14:00 uur zal wethouder Anco Goldhoorn de Broedplaats officieel openen, maar het publiek is al vanaf 12:00 uur welkom om een kijkje te nemen.

In de Bibliotheek kunt u deze middag uw oude boeken laten taxeren. Taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam is expert op het gebied van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten. Hij is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Verder heeft hij kennis van oude foto’s, ansichtkaarten en albums.

Ook kunt u een boekfacefoto laten maken. Kent u het fenomeen? Met een stukje van uw gezicht op de omslag en een stukje van jezelf krijg je soms hilarische effecten. Mirjam Schiethart maakt deze middag boekfacefoto’s. U kunt zelf een boek meenemen, een boek met een gezicht natuurlijk. En in de Bibliotheek liggen ook boekface-boeken klaar.

In de week voorafgaand aan de opening is er in de Bibliotheek op woensdagmiddag een doorlopende voorleesmiddag voor kinderen tot 6 jaar. Voor de oudere kinderen is er een speurtocht door de Bibliotheek.

Iedereen is van harte welkom tussen 14:00 en 17:00 uur. U hoeft geen lid te zijn.

Op deze nieuwe locatie in de Broedplaats heeft de Bibliotheek de mogelijkheid ruimer open te gaan: de Bibliotheek is vanaf nu elke werkdag geopend vanaf 09:00 uur. Tot 14:00 uur is er zelfbediening, u kunt dan zelfstandig gebruik maken van de Bibliotheek: uw materialen terugbrengen of nieuwe materialen lenen, een krantje lezen of de computer gebruiken.

Wilt u hulp van een bibliotheekmedewerker dan kunt u terecht op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 14:00 tot 18:00 uur.

U kunt natuurlijk ook 24 uur per dag, 7 dagen per week via de website van de Bibliotheek materialen verlengen, reserveren en online inschrijven.

De Broedplaats is een centraal punt waar inwoners van De Ronde Venen elkaar kunnen ontmoeten, elkaar kunnen informeren, verbindingen kunnen leggen en ervaringen kunnen delen. Het doel daarvan is de saamhorigheid in de gemeenschap te verstevigen.

In de Broedplaats werkt de Bibliotheek nauw samen met het Servicepunt Vinkeveen en Tympaan-De Baat.

U vindt de Broedplaats aan de Herenweg 63E in Vinkeveen.


advertentie