Stichting Haarwensen onderscheidt Paul de Leeuw

Mijdrecht - Paul de Leeuw heeft van de Stichting Haarwensen een onderscheiding gekregen voor zijn betrokkenheid bij de werkzaamheden van Haarwensen. Hij is de afgelopen jaren al een aantal keren betrokken geweest bij Haarwensen en noemde zichzelf eerder de mascotte van de Stichting.

Nadat hij in 2008 het eerste haarwerk van Haarwensen weggaf, mocht hij tijdens het vijfjarig jubileum een speciaal Haarwensen-kinderboek overhandigen aan de ouders van het - inmiddels overleden- kind dat die eerste pruik ontving.

Inmiddels is Paul bijna 10 jaar als stille mascotte aan de Stichting verbonden en daarom wilde Haarwensen hem hiervoor onderscheiden. Hij ontving uit handen van Yvonne de Boer een speciaal kunstwerk.

De Stichting Haarwensen is gestart nadat Yvonne de Boer, onderneemster met een eigen (haarwerk)salon in het AMC, in 2007 te gast was bij 'Mooi! Weer de Leeuw' van Paul de Leeuw. Daar mocht zij een lange paardenstaart van de toen twaalfjarig Ischa afknippen. Ischa had de wens om van haar afgeknipte haar een haarwerk te laten maken voor een ziek kind dat geen haar meer had.

Een haarwerk gemaakt van écht haar kost zo’n € 2.000 tot € 3.000. Veel ouders hebben dat geld niet. Na de uitzending werd massaal gereageerd. Hierdoor heeft Yvonne het idee voortgezet in de vorm van Stichting Haarwensen. 

Haarwensen is nu bijna 10 jaar actief in Nederland en inmiddels zijn er al meer dan duizend kinderen voorzien van een gratis haarwerk gemaakt van écht haar. Sinds februari van dit jaar krijgen ook Belgische kinderen de mogelijkheid kosteloos een haarwerk te dragen. De kosten voor deze haarwerken worden geheel betaald uit giften van bedrijven en particulieren.

Kijk voor meer informatie over de Stichting Haarwensen op www.haarwensen.nl.


advertentie