Trainer FC Abcoude Ton Bras: "Langzamerhand naar onderen kijken”

Abcoude - In een interview met de voetbalwebsite hetamsterdamschevoetbal.nl zegt FC Abcoude trainer Ton Bras dat zijn ploeg die momenteel in zwaar weer verkeert, zo langzamerhand naar onderen moet kijken, om haar positie in de ranglijst te verdedigen.

FC Abcoude leek zich aan het begin van dit seizoen serieus te mengen in de titelstrijd in de zondag tweede klasse B. Vlak voor de winterstop kwam echter de klad erin bij de ploeg van Ton Bras en sindsdien werden er nog maar twee duels in winst omgezet. Daardoor raakte de ploeg in een vrije val op de ranglijst, en na de nederlaag tegen DCG is FC Abcoude zo goed als uitgespeeld. FC Abcoude staat nu op de zesde plaats in de ranglijst.

”We hebben leukere tijden gehad”, zegt Bras. ”Het zit gewoon elke keer tegen en het is heel lastig om dat om te draaien. Één tikkie en we zijn behoorlijk van slag. De onzekerheid druipt er af en toe vanaf. Na de eerste seizoenshelft wilden we graag voor de nacompetitie gaan. Het is uitgelopen op een teleurstelling. Voor het seizoen had ik gezegd dat we tussen plek vijf en elf zouden spelen. De eerste periode dacht iedereen van waar komt dit allemaal vandaan, maar je ziet dat we nu ook in staat zijn tot zo’n mindere reeks. Ik weet dat we veel beter kunnen dan wat we nu laten zien dus dat geeft nog een sprankje hoop. Maar we moeten nu niet meer over doelstellingen praten. We hebben niets meer te halen, het is klaar.”

De oefenmeester ontkent dat de fut eruit is nu er niets meer te winnen valt. ”Dit hadden we ook een aantal wedstrijden geleden toen we nog alles te winnen hadden. We hebben toen zelfs nog de topper gespeeld tegen AGB. Toen was dit eigenlijk ook al aan de gang. We trainen hard en we willen wel maar het komt er nu niet uit. Een overwinning zou een goede remedie zijn, maar dat is makkelijk gezegd. We moeten langzamerhand misschien ook een beetje naar onderen gaan kijken. We hebben 30 punten maar er komen er behoorlijk wat dichterbij.”

Abcoude krijgt in alle resterende wedstrijden nog te maken met tegenstanders die onder hen staan. Aankomende zondag wacht VVIJ, dat op de achtste plaats staat.

Bron + foto: hetamsterdamschevoetbal.nl


advertentie