De 12 uur van De Ronde Venen: wandelen tegen kanker

De Ronde Venen - Op zaterdag 26 augustus organiseert Inloophuis ’t Anker de 12 uur van De Ronde Venen, een sponsorwandeltocht om geld in te zamelen voor Inloophuis ’t Anker en de oncologie-afdeling van het Emma Kinderziekenhuis.

Helaas kent bijna iedereen wel iemand die kanker heeft. Inloophuis 't Anker organiseert dit evenement voor iedereen die de strijd met kanker moet aangaan en alle steun kan gebruiken. Vandaar dat het thema van de 12 uur van De Ronde Venen is 'This one’s for you!'.

Het startschot voor het evenement, dat plaatsvindt op en rond het Argon-terrein in Mijdrecht, wordt op zaterdag 26 augustus om 10:00 uur gegeven, waarna zoveel mogelijk teams gedurende 12 uur gaan wandelen tegen kanker.

Meelopen is mogelijk voor iedereen, samen met je collega’s, vrienden of familie. Wijs een teamcaptain aan en stel een team samen, per persoon betaal je € 10 om mee te lopen.

Maar je kunt ook sponsor worden van het evenement. Neem voor informatie daarover een kijkje op de website van het evenement: www.de12uurvanDRV.nl.

Natuurlijk wordt er niet alleen gewandeld, er is een podium waar allerlei optredens zijn. De organisatie is nog op zoek naar leuke optredens van muzikanten, orkesten, koren, zangers of zangeressen, dansers, en bijzondere acts. Het podium ligt er om zoveel mogelijk te worden gebruikt!

Rond het podium vind je ook allerlei lekkers te eten en te drinken. De opbrengst daarvan is ook voor 'De 12 uur van DRV'. Kortom: ook als je niet aan het wandelen bent is er van alles te beleven.

Men is in gesprek met Argon en CSW om ’s middags een wedstrijd tussen de eerste elftallen te organiseren. Men wil verder allerlei activiteiten organiseren bij de looproute om gedurende de hele 12 uur lang, de stemming erin te houden. Ideeën of tips? Stuur dan een e-mail naar info@de12uurvandrv.nl.

Om 21:00 uur start de 'Lichtjesronde". Langs het hele parcours staan dan brandende kaarsjes en inspiratielichtjes. Tijdens deze ronde kun je bijvoorbeeld iemand gedenken die je inspireert, of iemand die is ontvallen door kanker, of iemand die ziek is of die aan het genezen is.

Na deze ronde nadert het einde van de 12 uur. Om 22:00 uur komen de wandelaars van de teams gezamenlijk over de finish en wordt het totaal opgehaalde bedrag bekend gemaakt. Aansluitend is er nog een spetterend optreden om de dag samen feestelijk af te sluiten.

Natuurlijk kan zo’n evenement niet alleen worden georganiseerd, men hoopt dat heel veel verenigingen, bedrijven en natuurlijk zoveel mogelijk inwoners van De Ronde Venen mee willen helpen om er een groot succes van te maken.

Kijk voor meer informatie of voor aanmelden op www.de12uurvanDRV.nl, of op de Facebookpagina.


advertentie