Utrechtse Statenfractie CDA wil provinciale arbeidsmarktmonitor

Regio - De Utrechtse Statenfractie van het CDA wil dat een provinciale arbeidsmarktmonitor wordt ontwikkeld in de provincie Utrecht. In deze monitor moet voor jongeren en ouders inzichtelijk worden gemaakt wat in de provincie Utrecht de regionale arbeidsmarktperspectieven zijn en welke opleidingen daarbij aansluiten.

Aanleiding hiervan is een onderzoek van onderzoeksbureau E,til waaruit blijkt dat de arbeidsmarkt in de provincie Utrecht voor leerlingen uit het VMBO en het MBO uit balans is. De meeste leerlingen op MBO-niveau in de provincie kiezen een studie die geen goede toekomstige arbeidsperspectieven heeft, terwijl één op de vijf jongeren binnen het MBO heeft daarnaast spijt van de gevolgde opleiding.

CDA-Statenlid Ardin Mourik: "Op dit moment ontstaat een hoop frustratie en spijt bij jongeren na afloop van een opleiding. Betere voorlichting is daarom cruciaal, zowel voor de leerling als voor de toekomstige werkgever. Een provinciale arbeidsmonitor geeft leerlingen en ouders inzicht in de toekomstige arbeidsperspectieven in de provincie Utrecht, waardoor veel bewuster een keuze voor een studie kan worden gemaakt."

Klik op de link onder dit artikel om het rapport van E,til te kunnen lezen of downloaden.


advertentie