Anouk Hoogendijk benoemd tot Bondsridder

Utrecht/Mijdrecht - Voorafgaand aan de oefeninterland van de Nederlandse vrouwen tegen die van Frankrijk in stadion Galgenwaard in Utrecht, zijn Petra Hogewoning, Anouk Hoogendijk en Manon Melis benoemd tot bondsridders. De voormalig internationals speelden allen meer dan honderd wedstrijden voor Oranje.

Verdedigster Petra Hogewoning speelde in elf jaar honderd keer in het Nederlands elftal. Voor de Rijnsburgse geldt het EK in Finland, toen Nederland tot de halve finale reikte, nog steeds als het hoogtepunt van haar voetbalcarrière.

Anouk Hoogendijk, het gezicht van het vrouwenvoetbal, heeft 103 interlands en 9 doelpunten op haar naam staan. Hoogendijk schoot in de kwartfinale van het EK in 2009 de beslissende penalty binnen, tegen Frankrijk.

Via Twitter liet de uit Mijdrecht afkomstige Hoogendijk weten blij te zijn met haar benoeming: 'Mooie huldiging gehad vandaag met deze toppers. En vanaf vandaag mag ik me gewoon bondsridder noemen!!'

Manon Melis, met 59 doelpunten all-time topscorer van Oranje, debuteerde dertien jaar geleden in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Nederland (0-3). Toen zij op 9 maart vorig jaar haar laatste interland speelde (Nederland-Zweden 1-1 OS-kwalificatie, play-off), stond de teller op 136 caps. Daarmee bekleedt ze de vijfde plaats op de lijst van recordinternationals aller tijden.

Petra Hogewoning kon niet bij het afscheid in de Galgenwaard aanwezig zijn. Naast het drietal werd ook afscheid genomen van Mandy Versteegt (6-voudig international), Maayke Heuvers (17) en Kirsten van de Ven (87).


advertentie