Brandweer Vinkeveen derde bij provinciale brandweerwedstrijden in Hoofdklasse

Beilen/Vinkeveen - Afgelopen zaterdag 8 april werden in Beilen (DR) de provinciale brandweerwedstrijden in de Hoofdklasse gehouden. Gedurende de dag streden vijf brandweerkorpsen uit de provincies Friesland, Gelderland en Utrecht om een plek bij de eerste twee. Dit meldt de website van Compact Media uit Veenhuizen (DR).

Bij deze brandweerwedstrijden is de brandweer Vinkeveen op de derde plaats geëindigd. Winnaar werd de brandweer Putten (GDR), terwijl de brandweer Zaltbommel (GDR) op de tweede plaats eindigde.

De beste twee brandweerkorpsen gaan door naar de volgende ronde, die op 13 mei a.s. wordt gehouden in Oldebroek. De brandweer Vinkeveen is hiervoor dus uitgeschakeld.

De wedstrijd afgelopen zaterdag werd georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Beilen. 

De wedstrijden verliepen volgens een van te voren opgesteld scenario. 

De brandweerkorpsen werden zaterdag gealarmeerd voor een brand in een gebouw aan Domoweg in Beilen. Bij discotheek Afslag 30 was een keukenbrand ontstaan nadat een frituurpand vlam had gevat. De korpsen verleenden assistentie aan de brandweer van Beilen en Westerbork. 

Bij aankomst van de brandweer bleek dat in de discotheek een kinderdisco aan de gang was. Een medewerkster verbrandde haar arm, maar kon zichzelf in veiligheid brengen, evenals een aantal kinderen.

Verontruste ouders waren inmiddels op de hoogte van de brand en wilden hun kinderen redden. Omdat het korps van Beilen te maken had met een reanimatie aan de achterzijde van het gebouw, lukte het de brandweerlieden niet het vuur te bestrijden. De brand was inmiddels overgeslagen via de afzuiginstallatie.

Een van de kinderen was in de discotheek bekneld geraakt en moest door de brandweerlieden gered worden.

De brandweer Vinkeveen behaalde met haar verrichtingen binnen het scenario in totaal 1.575 punten, net iets minder dan de 1.588 punten die de brandweer Zaltbommel haalde. De brandweer Putten haalde 1.733 punten.

Bron: Compact Media Foto: Brandweer Vinkeveen


advertentie