CSW Jongens onder 19 nu al kampioen

Wilnis - Afgelopen zaterdag is het vlaggenschip van de jeugdopleiding van CSW, het team JO19-1, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, kampioen in de 1e klasse geworden, schrijft CSW op haar website.

In een draak van een wedstrijd uit tegen Laren, waar niemand van de startende basis-11 zijn niveau haalde is het dan toch gelukt om 2 wedstrijden voor het verstrijken van de competitie het kampioenschap veilig te stellen.

Na een redelijk begin dwong CSW de kansen af en was het veruit de betere ploeg. Een afgekeurd doelpunt van Johnny (Julian) alsmede een omhaal van hem leverden niet een snelle voorsprong op. De staat van het speelveld hielp ook niet mee, het was hobbelig, stroef  en moeilijk bespeelbaar en rijp om als graasakker voor koeien te fungeren. Toch probeerde CSW te combineren.

Er moest gewacht worden tot de 28e minuut toen de keeper van Laren beroerd uitschoot en Delano deze lastige bal kon aannemen. Hij speelde deze buitenkans direct door op Sven, die de bal koelbloedig in de verre hoek schoof, en de stand op 0 - 1 bracht.

Na rust startte Laren aanvallender dan daarvoor, wat uiteindelijk de 1 - 1 stand op de borden bracht.

CSW zette te weinig druk op tegen Laren, want een gelijkspel zou wel genoeg zijn om kampioen te worden. Daar op gokken tegen zo’n tegenstander is vragen om moeilijkheden. Dat bleek vervolgens toen het onvermijdelijke gebeurde: de scheidsrechter gaf  een vrije trap aan Laren op de rand van het 16-metergebied. Laren benutte deze kans en maakte 2-1.

In de 89ste minuut kreeg CSW een vrije trap, waarbij Donny de bal in het 16-metergebied pompte, waarna Joppie de bal inkopte, waarmee de stand op 2-2 kwam. 

Vlak daarna floot de man voor de laatste keer en was het kampioenschap dankzij dit gelijkspel een feit.

Foto's: CSW


advertentie