Opening Fortenseizoen op Fort Abcoude

Abcoude - Het Fort bij Abcoude is één van de forten van de Stelling van Amsterdam en van de Nieuwe Hollandse Waterlinie die hun poorten openen voor het publiek, tijdens het weekend van 15 tot en met 17 april a.s. De forten starten gezamenlijk het Fortenseizoen, dat dit jaar als thema heeft : ‘Verborgen schatten van de waterlinies’.

De forten organiseren onder dit thema activiteiten waarbij paaseieren zoeken niet zal ontbreken. Van het bakken van taarten en ander culinair genot tot spannende speurtochten en expedities, de fototentoonstelling ’Forten van Boven’ en niet te vergeten prachtige wandel- en fietstochten. De forten bieden een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Het programma is te vinden op www.startfortenseizoen.nl, www.forten.nl en www.forten.nl/routes.

Het Fort bij Abcoude is zaterdag 15 april open voor het publiek van 11:00 tot 17:00 uur.

Men kan het fort bezoeken door deelname aan een rondleiding door de rondleiders van Stichting Fort Abcoude. De eerste rondleiding begint om 11:00 uur, terwijl de laatste start om 16:00 uur.

Tijdens de rondleiding worden onder andere de kruitmagazijnen, de expositieruimte en het gerenoveerde oostelijk oreillon bezocht. De rondleiders besteden tijdens de rondleidingen ook aandacht aan de op het fort aanwezige bijzondere fauna en flora. Tevens wordt tijdens de rondleiding een uitkijkplatform bezocht, vanwaar men het inundatiegebied van het Fort bij Abcoude ten oosten van Abcoude tot aan Fort Nigtevecht kan overzien.


advertentie