Gezonde leefstijl voor kinderen dankzij Fit4Kids

De Ronde Venen - De komende weken gaan de kinderen van drie basisscholen in De Ronde Venen aan de slag met een gezonde leefstijl. Ze doen dat binnen het project Fit4Kids, dat Sportservice De Ronde Venen organiseert in opdracht van de gemeente.

Wethouder Alberta Schuurs – Jensema opende maandag 10 april het project bij basisschool Ichthus in Baambrugge. Zij werd hierbij geassisteerd door mascotte Sprinter. De andere deelnemende scholen, Kids College in Wilnis en de Windroos in Mijdrecht, openden het project al eerder.

Tijdens de opening benadrukte wethouder Schuurs het belang van gezonde voeding en voldoende beweging. Zo vroeg ze de kinderen of ze goed hadden ontbeten, omdat dit heel belangrijk is. Daarna kreeg elke leerling zijn of haar eigen Fit4Kids-paspoort. Daarin kunnen ze tien weken lang stempels verdienen door gezond te leven. Bijvoorbeeld door lopend of fietsend naar school te komen, fruit te eten, water te drinken en mee te doen aan sportactiviteiten buiten schooltijd.

Kinderen met voldoende stempels maken tijdens de schoolgebonden afsluiting kans op een sportieve prijs.

“Tijdens Fit4Kids organiseren wij allerlei activiteiten die ondersteunend zijn aan het project en gaan de scholen aan de slag met het lespakket Lekker Fit”, vertelt projectleider Anouk Steerneman van Sportservice De Ronde Venen. “Deze kick-off gaf voldoende motivatie om aan de slag te gaan. En dankzij de openingsdans van Joyce Aarsman hebben de kinderen hun eerste stempel al verdiend!”

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Anouk Steerneman van Sportservice De Ronde Venen op telefoonnummer (0347) 77 87 88 of per e-mail via anouk.steerneman@sportserviceprovincieutrecht.nl.


advertentie