Matthijs de Ligt van Ajax naar Engeland?

Amsterdam/Abcoude - Volgens de Telegraaf is Ajax-speler Matthijs de Ligt na zijn ijzersterke invalbeurt tegen Schalke '04 in Britse media aan alle Engelse topclubs gelinkt.

In een reactie op deze berichten zegt De Ligt, die van FC Abcoude verhuisde naar Ajax: "Dat heb ik niet meegekregen. En er zijn altijd geruchten. Het zullen vast geen misselijke clubs zijn? Dat doet natuurlijk wel iets met je. Maar ik doe gewoon mijn best bij Ajax. Als het tijd is voor een volgende stap, dan is dat zo. Maar nu is dat nog niet het geval. Nog lang niet.”

De Telegraaf schreef afgelopen dinsdag in Telesport overigens zeer lovend over De Ligt. Onder de kop 'Jerommeke van Ajax', schreef de krant:

'Vijftien seconden Ajax-SC Heerenveen (5-1) toonden de onverzettelijkheid én het verantwoordelijkheidsgevoel van Matthijs de Ligt. De 17-jarige verdediger kreeg de bal uit een vrije trap kiezelhard in zijn gezicht, lag uitgeteld op het veld, maar zag in zijn ooghoek Sam Larsson er vandoor gaan. Het Jerommeke van Ajax klauterde omhoog, was de Zweed de baas en liet zich pas verzorgen toen hij de bal buiten de lijnen had geschoten.

„Ik dacht: ’Ik sta snel op, anders kan het nog gevaarlijk worden. Toen had ik mijn rustmomentje wel verdiend”, lachte De Ligt na afloop om het voorval. „De dokter dacht dat ik misschien heel even weg was geweest en hij twijfelde ook of hij me weer het veld in moest laten. Maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen”, aldus De Ligt. 

Het publiek vond de actie van de jongeling – bij een 4-1 voorsprong(!) – prachtig en leek te beseffen dat deze instelling de laatste weken van het seizoen nodig is om de Europa League te kunnen winnen en de landstitel te bemachtigen. De Ligt, die qua bouw ook steeds meer op de stripheld uit Suske en Wiske begint te lijken, was dan wel de jongste van het veld, maar zei na 23 minuten ’tot hier en niet verder’ tegen de Friezen.

Bron: De Te Telegraaf Foto: Matty van Wijnbergen


advertentie