50-DINGENFEEST BIJ NME-CENTRUM DE WOUDREUS

Aan het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle leerlingen van groep 3 in De Ronde Venen het 50-dingenboek. Hierin staan 50 activiteiten ze kinderen voor hun 12e jaar gedaan moeten hebben in de natuur. Op zondagmiddag 19 september biedt het NME-Centrum De Woudreus een aantal van die activiteiten aan tijdens het 50-dingenfeest.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: het eerste anderhalf uur kunnen kinderen twaalf activiteiten uit het 50-dingenboek doen. Activiteiten zoals naar kleuren speuren, slootje springen, een blotevoetenpad maken, aanmodderen en een brandnetelshake brouwen. Vervolgens neemt de ‘Natuurdetective' de kinderen mee naar zijn theater voor een openlucht voorstelling van 30 minuten. Na de voorstelling kunnen kinderen op expeditie in de (natuur)speeltuin van het Speelwoud. Daar kunnen ze aan den lijve hoogteverschillen ervaren, in een boom klimmen, door het hoge riet lopen of gewoon lekker vrij spelen.

Aanmelden verplicht

Wie wil komen moet zich verplicht aanmelden. Dit kan vanaf 1 september via www.dewoudreus.nl. De starttijden zijn: 12.00, 13.45, 15.30 uur. Gezinnen of verzorgers kunnen zich voor één starttijd aanmelden met maximaal 4 kinderen per 2 volwassenen. Let op, er is beperkt plek. Mocht het slecht weer zijn op 19 september, dan gaat het feest helaas niet door. Dit zal aangegeven worden op de website van De Woudreus. De toegang is gratis, alleen voor consumpties wordt een kleine vergoeding gevraagd.


advertentie