Moederbedrijf Bébouw Midreth naar de beurs

Amsterdam/Mijdrecht - Bouwbedrijf VolkerWessels gaat naar de beurs. De komende weken worden in binnen- en buitenland 'roadshows' gehouden om beleggers en investeerders te interesseren voor de aandelen. De beursgang zou naar verwachting € 1,5 tot € 2 miljard opbrengen.

Het op één na grootste Nederlandse bouwbedrijf is nu nog in handen van de familie Wessels, één van de rijkste families van Nederland. Zakenblad Quote schat het vermogen van Dik Wessels op € 3,3 miljard, waarmee hij de op een na rijkste Nederlander zou zijn.

De bedoeling is om een klein deel van de aandelen te verkopen, de familie houdt een controlerend meerderheidsbelang in het bedrijf. Halverwege mei moet de eerste beursnotering in Amsterdam een feit zijn.

 

VolkerWessels' dochteronderneming Bébouw nam in februari 2011 een aantal lopende projecten en 35 man personeel over van de gefailleerde projectontwikkelaar/bouwonderneming Midreth uit Mijdrecht. Bébouw werd na deze transactie omgedoopt tot Bébouw Midreth, en vestigde zich in het voormalige hoofdkantoor van Midreth op het Bedrijventerrein Mijdrecht.

VolkerWessels is behalve in Nederland actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Noord-Amerika. In 2016 werd een jaaromzet van € 5,5 miljard behaald en een nettowinst van € 103 miljoen. Het bedrijf heeft een orderportefeuille ter waarde van € 8,2 miljard. Er werken zo'n 16.000 mensen bij de bouwer.

In Het Financieele Dagblad noemde Henry Holterman, schoonzoon van Dik Wessels en voorzitter van het investeringsbedrijf van de familie, "spreiding van het familiekapitaal" een belangrijke reden voor de beursgang.

Onlangs werd oud-ING topman Jan Hommen benoemd tot president-commissaris van het bouwbedrijf, samen met Sietze Hepkema. Met de versterking van de raad van commissarissen wil VolkerWessels meer in de pas lopen met wat regels voor corporate governance voorschrijven voor grotere bedrijven.


advertentie