Volop optredens tijdens KunstRondeVenen

De Ronde Venen - Tijdens de derde editie van KunstRondeVenen in het weekeinde van 27 en 28 mei a.s. is veel te beleven, aldus een persbericht van de organisatie. Zo zijn bijzondere optredens van lokale artiesten te verwachten.

Een van die bijzondere optredens is het eerste openbaar optreden van Shantykoor De Turfschippers in Waverveen.

Hoewel ze zo’n beetje overal in de gemeente hebben gezongen, is het voor het Vinkeveense Shantykoor De Turfschippers de eerste keer dat ze een openbaar optreden geven in de dorpskern Waverveen. Turfschipper Jan van der Maat: ,,We hebben daar wel een paar keer opgetreden in een Bed & Breakfast, maar dat was altijd besloten. Mooi dat we nu voor het eerst echt in het dorp spelen, want ook in Waverveen hebben we sponsors van het koor zitten.”

Vanaf 15:00 uur treden de mannen twee keer een half uur op in Open Atelier Henny Woud. In tegenstelling tot hun meeste optredens, spelen ze dit keer kosteloos. ,,Een paar keer per jaar treden we op voor goede doelen, dit is daar één van”, vertelt Van der Maat. Ook sluit de kunstroute volgens de Turfschipper goed aan bij het shantykoor. ,,Wij zijn ook een heel kunstzinnig koor, hoor. Een paar van onze koorleden hebben wel eens een cursus gedaan bij Henny Woud. Dat maakt het extra leuk.”

Ook op andere plekken valt van alles te beleven. Zaterdagmiddag speelt accordeonist Wim Holla op startlocatie Art-Galerie Boven Verwachting in Wilnis. Op zondag speelt de Heyser Klezmerband daar Oost-Europese volksmuziek en een dag eerder doen ze dat op Fort Abcoude.

In het Paviljoen Viscentrum bij dat fort, zijn zondagmiddag leerlingen van Muziekschool De Regenboog uit Abcoude te vinden. De dansers van docent Aino Merits van Muziek- en Dansschool Kunst Rond de Venen uit Wilnis treden op zaterdag op in ’t Oude Parochiehuis in Mijdrecht en het fluitensemble van Judith Glasbeek speelt die dag in De Broedplaats (Maria-Oord), in Vinkeveen. In het atelier van Resi van Zijl in Mijdrecht geeft Justin Buskermolen op zaterdag een demonstratie Stencil Art en op zondag geeft hij een inkijk in de kunst van het Tatoeage Zetten. En dit is nog slechts een greep uit het complete aanbod!

Kortom, zowel het kunstaanbod als het aanbod aan optredens en activiteiten is dit jaar gevarieerder dan ooit.

Om bezoekers nog beter de gelegenheid te geven zoveel mogelijk te zien, zullen dit jaar meer kunstenaars op gezamenlijke plekken exposeren. Daar staan ze klaar om uitleg te geven over wat ze maken, wat hen inspireert en hoe ze te werk gaan. In startlocatie Boven Verwachting in Wilnis vinden bezoekers een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en één van hun werken eneen overzicht van de optredens die zij onderweg kunnen zien. Zo kan iedereen zijn eigen route uitstippelen. 

Art-Galerie Boven Verwachting is gevestigd aan Herenweg 298a in Wilnis. Op zaterdag en zondag zijn bezoekers hier welkom van 11:00 uur tot 17:00 uur. Op beide dagen zijn alle atelierdeuren eveneens geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Kijk voor meer informatie over de kunstroute op www.kunstrondevenen.nl. Het complete programma is HIER te vinden.


advertentie