Gemeente zoekt deelnemers voor Open Monumentendag

De Ronde Venen - Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 is het Open Monumentendag en zetten vele rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten hun deuren open voor het grote publiek.

Bent u eigenaar van een monument of werkt u bij een monument in De Ronde Venen? En wilt u of uw organisatie meedoen aan de Open Monumentendag? Laat het dan de gemeente weten.

De Landelijke Open Monumentendag heeft dit jaar als thema: Boeren, Burgers en Buitenlui. Op www.openmonumentendag.nl is meer te lezen over dit thema.

Elke deelnemer mag zijn of haar eigen draai aan het landelijke thema geven. De praktijk laat zien dat dit elk jaar weer tot verrassende openstellingen en activiteiten leidt. Het landelijke thema is dus géén dwingend keurslijf, maar is bedoeld als accent om dat jaar extra uit te lichten.

Uiteindelijk is de Open Monumentendag bedoeld om het totale erfgoedbezit in het zonnetje te zetten. Daarom is elke openstelling - al dan niet met extra activiteiten - van elk soort monument even speciaal. Hoe meer monumenten hun historische kennis willen delen, hoe mooier het is.

Interesse in deelname aan de Open Monumentendag? Neem dan voor meer informatie contact op met Menno Sybrandy via m.sybrandy@derondevenen.nl. Hoe eerder u zich meldt, des te eerder krijgt u alle beschikbare informatie, waarna u tijd heeft om na te denken over definitieve deelname.advertentie