Provincie Utrecht gaat regionale arbeidsmarktperspectieven inzichtelijk maken

Regio - De CDA-fractie in de Provinciale Staten van de provincie Utrecht meldt in een persbericht dat de provincie Utrecht een arbeidsmarktdashboard gaat ontwikkelen om de regionale arbeidsmarktperspectieven inzichtelijk te maken. Dit in reactie op vragen van de CDA-fractie. Het dashboard zal voor de zomer 2017 operationeel zijn voor alle gemeenten in de provincie Utrecht.

Het CDA in de Provinciale Staten van Utrecht heeft aangedrongen op een arbeidsmarktdashboard om de verbinding onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Voor veel jongeren en ouders is het nu vaak onduidelijk wat de regionale arbeidsmarktperspectieven zijn en welke opleidingen daarbij aansluiten.

Met name bij het VMBO en het MBO ontstaan problemen. Uit een onderzoek van onderzoeksbureau E,til blijkt dat de meeste leerlingen in de provincie Utrecht op mbo-niveau een studie kiezen die geen goede toekomstige arbeidsperspectieven heeft en dat één op de vijf jongeren binnen het mbo daarnaast spijt heeft van de gevolgde opleiding.

CDA-Statenlid Ardin Mourik: "Dit is een mooie stap om tot een actiegerichte aanpak van onderwijs-arbeidsmarkt te komen. Een provinciaal arbeidsmarktdashboard geeft leerlingen en ouders inzicht in de toekomstige arbeidsperspectieven in de provincie Utrecht, waardoor veel bewuster een keuze voor een studie kan worden gemaakt".

Foto: Provincie Utrecht


advertentie