Alberta Schuurs lijsttrekker VVD De Ronde Venen bij gemeenteraadsverkiezingen

De Ronde Venen - De ledenraad van het VVD Lokaal Netwerk Rijn, Vecht en Venen heeft afgelopen woensdagavond Alberta Schuurs-Jensema gekozen tot lijsttrekker van de VVD De Ronde Venen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Dat maakte de VVD De Ronde Venen, dat onderdeel is van het VVD Lokaal Netwerk Rijn, Vecht en Venen, op haar Facebookpagina bekend.

Alberta Schuurs (49) volgt hiermee Frans Lugtmeijer op als lijsttrekker. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2014 haalde de VVD De Ronde Venen onder Frans Lugtmeijer vijf zetels.

Schuurs is sinds 21 april vorig jaar wethouder in het college van B&W van gemeente De Ronde Venen. Zij heeft hierin o.a. de portefeuille Financiën, Jongeren en jeugdzorg, Onderwijs en Sport.

De nieuwe VVD-lijsttrekker woont in Wilnis, is getrouwd en heeft twee volwassen zonen. Volgens de VVD komt ze uit een "politiek liberaal nest". Haar moeder was wethouder voor de VVD in de voormalige Groningse gemeente Stedum.

Tijdens de ledenraad van het VVD Lokaal Netwerk Rijn, Vecht en Venen werd ook een lijsttrekker voor de VVD Stichtse Vecht gekozen. Dat werd Jeroen Willem Klomps. 

Foto: Facebook


advertentie