Voorbereidingen Bouwdorp DRV in volle gang

Mijdrecht - BouwdorpDRV 2016 was wederom een succes voor de deelnemende kinderen. Ook dit jaar willen Ouders Lokaal en Tympaan-De Baat, in samenwerking met de ouders, er weer een onvergetelijke week van maken voor de kinderen in De Ronde Venen.

De vijfde editie van BouwdorpDRV wordt in de laatste week van de vakantie (14 t/m 18 augustus 2017) georganiseerd op het terrein voor het Immitsj-gebouw aan de Windmolen te Mijdrecht.

Een weeklang kunnen jongeren in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van hartenlust hutten bouwen. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen en sporten. De hele dag worden de kinderen ook inwendig verzorgd. 

Vrijdagmiddag is de afsluiting van het Bouwdorp, waarbij het dan wordt opengesteld voor publiek. De hutten kunnen dan bewonderd worden door bewoners van buiten het Bouwdorp.

Ook dit jaar heeft het Bouwdorp DRV weer een educatief en sociaal-maatschappelijk tintje. De kinderen van Bouwdorp DRV zullen naast dat ze hun creativiteit kunnen ontplooien, ook met hun budgettaire talenten aan de slag gaan.

Aan het begin van de Bouwdorpweek worden er teams ingedeeld. Elk team krijgt een startkapitaal waarmee ze ‘bouwkavels’ en ‘bouwmaterialen’ kunnen kopen. Gedurende de week kunnen ze met de sport- en spelactiviteiten geld verdienen, waarmee ze bijvoorbeeld luxere materialen voor de hut kunnen kopen, zoals verf, tapijt, dekzeil, behang, en zelfs gordijntjes!

De organisatie kan uit ervaring nu al vertellen dat de kinderen in de loop van de week steeds slimmer omgaan met geld. Er is vorig jaar heel wat onderhandeld en er ontstonden ook briljante ideeën om geld te verdienen!

Kaarten à € 25 zijn vanaf 31 mei aanstaande vanaf 19:00uur online te bestellen via www.ouderslokaal.nl (kies voor De Ronde Venen). Er is plek voor maximaal 170 kinderen. Wees er dus snel bij, want vol=vol!

BouwdorpDRV kan ook worden gevolgd op Facebook.

Neem voor vragen en/of meer informatie per e-mail contact op via info@ouderslokaal.nl.

De organisatie kan hulp van jong en oud gebruiken! Ook MAS-ers (maatschappelijke stagiaires) zijn welkom.


advertentie