Argon Basketball neemt afscheid van coach Caspar Mascini

De Ronde Venen - Afgelopen zaterdag heeft Argon Basketball afscheid genomen van coach Caspar Mascini en van een deel van het Heren 1-team.

De Heren 1 speelde afgelopen zaterdag in sporthal De Phoenix hun laatste basketballwedstrijd van het seizoen tegen Westland Stars. Deze wedstrijd was best beladen, want het was niet alleen de laatste wedstrijd van coach Caspar Mascini, maar ook de laatste wedstrijd van een groot aantal teamleden. Vanwege stage, studie, werk of verhuizing stopt een aantal jongens, die al vanaf hun jeugd basketballen bij Argon Basketball.

In het seizoen 2003-2004 startte Caspar Mascini - toen zelf spelend bij Heren 1 - als coach van de jongens die toen speeelden in het X10 team. Jongens zoals Koen de Koning en Marciano Mascini die toen al in de X10 speelden, zijn nog steeds onderdeel van dit team.

De kern van het huidige Heren 1-team werd gevormd in het seizoen 2009-2010 toen het als een U14-team kampioen in zijn klasse werd. Tom de Vries, Nino van der Heijden, Jordi de Vos en Chiel Waagenaar zijn toen aan het team toegevoegd. Jorik Steen en Quinten Limburg kwamen erbij in het seizoen 2012-2013, toen het team als een U18 team kampioen werd en daarna in de eerste klasse ging spelen.

Voor het eerst in de geschiedenis van Argon Basketball werd het J20 team met Junior Vuur naast alle eerder genoemde teamgenoten, kampioen in de eerste klasse. In het seizoen daarna werd het team voor de tweede keer kampioen in de eerste klasse maar dan in de leeftijdsklasse J22. In het afgelopen seizoen speelde het team als Heren 1 nog steeds in de eerste klasse.

Gedurende de afgelopen 14 jaar heeft Caspar Mascini deze jongens in alle uit- en thuiswedstrijden begeleid en hen niet in alleen in het team maar ook daarbuiten gestimuleerd en gemotiveerd.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag begon voor Argon goed en zij namen direct de voorsprong. Omdat Caspar alle 13 jongens in de laatste wedstrijd speelminuten wilde geven en dus vaak moest wiseelen, kwam het Argon-team niet echt in een goed speelritme.

Tegenstander Westland Stars voelde dit goed aan en haalde de achterstand van 10 punten in en kwam in het vierde kwart zelfs op voorsprong. Caspar Mascini moest in dit vierde kwart zelfs twee time-outs gebruiken om de jongens weer scherp te krijgen. Met een eindstand van 63-53 won Argon uiteindelijk deze wedstrijd.  

Daarna namen de jongens afscheid van hun coach en 'teampapa' Caspar Mascini. Hij heeft de jongens in de afgelopen 14 jaar begeleid van kampioenschap naar kampioenschap. Verder werd het team drie keer op rij genomineerd als sportploeg van De Ronde Venen.


advertentie