Huisartsenpost Hofpoort Ziekenhuis stopt eind dit jaar

Woerden/De Ronde Venen - De Huisartsenpost in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden sluit vanaf 1 januari 2018 de deuren, meldt RTV Utrecht. Inwoners van Woerden en omliggende gemeenten moeten dan voor spoedeisende huisartsenzorg naar het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht in Leidsche Rijn.

Ook de spoedeisende ziekenhuiszorg in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis Woerden sluit vanaf die datum. Daarvoor moeten de inwoners dan naar het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht of Nieuwegein.

Huisartsen, het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis hebben samen met andere partijen nog geprobeerd om "enige mate van spoedzorg" te handhaven in weekenden. De kwaliteit van dienstverlening en beschikbaarheid van de hulpverleners konden echter "onvoldoende gewaarborgd worden".

De gemeente Woerden is, bij monde van wethouder Yolan Koster-Dreese woedend. "Ik ga onderzoeken of ik het tij kan keren", stelt de wethouder. "Ik wil in ieder geval dat ze weten dat ik ontzettend boos ben. Ik vind het onbehoorlijk bestuur dat dit soort organisaties dat zomaar beslissen zonder daar in overleg mee te treden met een gemeente."

Vorige week werd al bekend dat de spoedeisende hulp bij het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden over drie weken 's nachts dicht gaat.

Mensen die overdag spoedeisende ziekenhuishulp nodig hebben, kunnen tussen juni en januari 2018 kunnen nog wel terecht in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.

Bron: RTV Utrecht


advertentie