Paulusschool tweede bij knikkerbaanwedstrijd

Mijdrecht - Leerlingen van de Toermalijn uit Uithoorn hebben de spectaculairste knikkerbaan gebouwd en hebben daarmee de 2e Knikkerbaanwedstrijd van TechNet Amstel & Venen gewonnen. De tweede prijs is binnengehaald door de Paulusschool uit Abcoude, terwijl Het Kompas uit Ter Aar derde werd.

Twaalf basisscholen uit Uithoorn, Nieuwkoop en De Ronde Venen deden mee aan de wedstrijd van TechNet Amstel & Venen om zo leerlingen te enthousiasmeren voor techniek.

Woensdagochtend 17 mei gingen vier scholieren van scholengemeenschap Thamen uit Uithoorn op pad om de knikkerbanen in Uithoorn, Nieuwkoop en De Ronde Venen te beoordelen. Zij waren verrast over de creativiteit van de kinderen en de mooie knikkerbanen met loopings, geluiden, liften en andere geavanceerde toepassingen.

Over de knikkerbaan van de Sint Jozefschool in Vinkeveen stelt jurylid Bart (14) ,,Ze hebben zowel de voorzijde als de achterzijde van het bord gebruikt om de knikkerbaan aan te bevestigen. Dat is heel slim omdat de knikker dan een langere weg heeft af te leggen. Daarbij is het heel mooi dat ieder kind een aandeel heeft gehad in het proces. Dat willen we met deze competitie ook stimuleren.’’

De winnende scholen krijgen een Techniek Xperience voor de hele klas; een bedrijfsbezoek aan een technisch bedrijf in de regio, waar ze van alles gaan beleven. Ook hebben de drie scholen materialen gewonnen voor technieklessen op school.

De knikkerbaanwedstrijd is een van de activiteiten die TechNet Amstel & Venen organiseert om kinderen te laten zien en ervaren hoe boeiend techniek is. Op 7, 8 en 9 november 2017 zijn de basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 en brugklassers weer van harte welkom op de Techniek Driedaagse.

Scholen uit De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn kunnen zich daar nu al voor inschrijven via www.technetamstelenvenen.nl.


advertentie