Volop activiteiten op Kasteel Loenersloot tijdens Dag van het Kasteel

Volop activiteiten op Kasteel Loenersloot tijdens Dag van het Kasteel

Loenersloot - Tijdens de Dag van het Kasteel op maandag 5 juni wordt op Kasteel Loenersloot een aantal activiteiten georganiseerd, meldt Landschap Utrecht, de beheerder van het kasteel.

Zo bestaat de mogelijkheid het kasteel te bezichtigen. Bezoekers zijn welkom vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur. Elk heel uur heeft u 55 minuten de tijd om de vele fraaie ruimten te bekijken. De toegangsprijs is € 3 voor beschermers (leden) van Utrechts Landschap en € 6 voor niet-beschermers. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Men kan (bij voorkeur) vooraf reserveren via de websiteOp de dag zelf kan men zich aanmelden bij de tent op de oprijlaan.

Om 12:00 en 14:00 uur is er een parkrondleiding. Er is in het park ook een speurtocht uitgezet. Het formulier daarvoor is verkrijgbaar bij de tent. De parkrondleiding is gratis, maar belangstellenden wordt verzocht zich vooraf aan te melden.

In het kasteel worden mooie prenten van o.a. het vroegere kasteel tentoongesteld. Elk uur worden verder drie video’s vertoond. Eén betreft de laatste kleurrijke bewoonster van het kasteel, barones Van Nagell-Martini Buys. Er is een video over de Tweede Wereldoorlog met Kasteel Loenersloot in een bijzondere rol. En er zijn video’s over vleermuizen, in en om het kasteel en over voeding in (kasteel)tijden.

Er kan ook worden geluisterd naar muziek . De Japanse fortepianiste Kuoru Iwamura vertolkt elk uur op een Broadwood tafelpiano uit 1829 werken van Schubert, Beethoven en Chopin. 

Tenslotte is op het kasteel een barones aanwezig samen met haar dienstmeisje.

Op www.kasteelloenersloot.nl treft u veel informatie aan over het prachtig gerestaureerde kasteel, dat geheel in 18e-eeuwse stijl is ingericht en dat zijn middeleeuwse kenmerken als slotgracht, stokoude toren, dikke muren en kloostermoppen behouden heeft. Ook is daar informatie te vinden over het park.

Op de oprijlaan is speciaal voor deze dag een horecagelegenheid. De oprijlaan is toegankelijk via een tijdelijke noodbrug. Parkeren kan op de speciaal ingerichte parkeerplaats. Volgt u a.u.b. de borden.

Foto: Rien Derksadvertentie