Geld in buddyseat motorscooter in Mijdrecht

Mijdrecht - Maandagavond 29 mei hielden agenten een verdachte aan die zonder rijbewijs op een 3-wielige motorscooter reed. Twee andere verdachten werden aangehouden voor belemmering. Twee van de verdachten wisten uiteindelijk toch nog te ontkomen.

Afgelopen maandagavond kwamen meerdere meldingen binnen van mensen die overlast ondervonden van een motorscooter die hard door de wijk reed. Agenten zagen de betreffende 3-wielige motorscooter rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Dat negeerde hij, waarna een achtervolging ontstond, die uiteindelijk eindigde bij de hockeyvelden, waarna de bestuurder kon worden aangehouden.

Hij werd geboeid in een politieauto geplaatst waarin ook een agent plaatsnam. Vervolgens kwamen twee mannen tevoorschijn die iets uit de motorscooter wilden pakken. De agent die nog buiten de wagen stond, sommeerde de twee mannen weg te gaan. Zij weigerden echter te vertrekken, waarna zij werden aangehouden wegens belemmering.

Omdat de twee vervolgens ervandoor gingen, kwam de andere agent uit de politieauto om zijn collega te assisteren. Eén van hen wist te ontkomen, de andere, een 21-jarige man uit Mijdrecht, kon onder controle worden gebracht.

De eerst aangehouden verdachte die nog in de politieauto zat, wist daarop de politieauto uit te komen en te vluchten, nog met boeien om.

De reden waarom zoveel aandacht bestond voor de motorscooter, werd duidelijk toen deze doorzocht werd. In de buddyseat werd een groot geldbedrag aangetroffen, dat in beslag werd genomen.

De verdachte die niet wist te ontkomen zit vast. Naar de twee andere verdachten is een onderzoek ingesteld.

Bron: 112 Provincie Utrecht


advertentie