Dronken wegpiraat op drie wielen aangehouden op N196 bij Aalsmeer

Dronken wegpiraat op drie wielen aangehouden op N196 bij Aalsmeer

Aalsmeer - Agenten van het Team Hoofdwegen Amsterdam, hebben afgelopen woensdagnacht een dronken bestuurder die op de N196 op drie wielen de weg onveilig maakte, aangehouden. Dit heeft het team op zijn Facebookpagina gemeld.

Woensdagnacht keek de agenten van het team Hoofdwegen Amsterdam enigszins verbaasd op, toen bij de N196 bij Aalsmeer een auto zonder verlichting op de busbaan reed. Nog verbaasder keken zij toen aan de voorzijde van de auto een vonkenregen te zien was. De linker voorband van de auto was compleet verdwenen. De bestuurder reed op drie banden en één velg alsof er niets aan de hand was.

Toen hij doorkreeg dat hij zich op de verkeerde rijbaan bevond, reed hij door de berm om zo alsnog bij de hoofdrijbaan te komen. Hierop gaven de agenten hem een stopteken, dat hij negeerde. Hij probeerde te ontkomen, maar erg veel moeite om hem bij te houden had de politie niet. Door de ‘missende’ band werden snelheden van slechts 30 km/uur gehaald.

Na een korte achtervolging kwam de auto piepend tot stilstand op een industrieterrein in Aalsmeer. De man probeerde vervolgens aan de bijrijderskant de auto uit te vluchten. Dit werd voorkomen door de agenten. De man probeerde daarna nog onder de situatie uit te komen, door op de bijrijdersstoel te gaan zitten, in de hoop dat er geloofd zou worden dat hij niet de bestuurder van de auto was.

Uit de auto kwam een flinke alcohollucht, waarop de man werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man ruim vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij moet zich voor de officier van justitie verantwoorden.

Bron: RTV Amstelveen Foto: Facebook politie team Hoofdwegen Amsterdamadvertentie